Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Επιμένει ο χιονιάς – Πώς θα λειτουργήσουν την Τρίτη σχολεία, Δημόσιο και ΜΜΜ

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Επιμένει ο χιονιάς – Πώς θα λειτουργήσουν την Τρίτη σχολεία, Δημόσιο και ΜΜΜ
Κακοκαιρία Μπάρμπαρα Stringer / SOOC

Συνεχίζεται η κακοκαιρία Μπάρμπαρα στη διάρκεια της αποψινής νύχτας και μέχρι τις πρωινές ώρες της Τρίτης, ενώ θα παρουσιάσει επιδείνωση με ισχυρές χιονοπτώσεις και παγετό κυρίως στη βόρεια Αττική.

Στον “πάγο” παραμένει ακόμα για ένα 24ωρο η χώρα λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα, το δεύτερο κύμα της οποίας αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας (06/02) μέχρι τις πρωινές ώρες της Τρίτης (07/02).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), συνεχίζεται στα ανατολικά η κακοκαιρία Μπάρμπαρα και οι χιονοπτώσεις στην ανατολική και νότια χώρα αν και κατά περιόδους είναι πυκνές, σε πολλές περιοχές έχει υπάρξει ύφεση των φαινομένων.

Από αργά το απόγευμα προς βράδυ οι χιονοπτώσεις λίγο θα ενταθούν και συγκεκριμένα στην ανατολική Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Ειδικότερα για την Αττική λίγο πριν από τα μεσάνυχτα και για λίγες ώρες θα υπάρξει μια μικρή έξαρση του χιονιά έως και λίγο πριν το ξημέρωμα της Τρίτης (07/02).

Πάντως από τα ξημερώματα και μετά, μετά από αυτό το σύντομο πέρασμα, ο καιρός θα ανοίξει και πάλι στην Αττική και δεν αναμένεται να έχουμε προβλήματα από τον χιονιά, πέραν των συνήθων προβλημάτων που ενδέχεται να δημιουργήσει ο παγετός (αρνητικές θερμοκρασίες) και ο πάγος στους δρόμους στα βόρεια κυρίως προάστια.

Στις υπόλοιπες περιοχές της ανατολικής χώρας οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στις Σποράδες έως τις προμεσημβρινές ώρες, καθώς επίσης στην ανατολική Μαγνησία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων (κυρίως στα δυτικά τμήματα) και της Κρήτης (κυρίως στα δυτικά και κεντρικά).

Ένα πρόσκαιρο και ολιγόωρο “κλείσιμο” του καιρού είναι πιθανόν και πάλι για την Αττική λίγο μετά το μεσημέρι, όχι όμως σημαντικό, ενώ σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα και μετά.

Οι άνεμοι θα κοπάσουν στα ανατολικά και θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα το πρωί 8 μποφόρ , ενω στη Δυτική Ελλάδα δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή. Η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 3 με 4 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 5 με 8 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 9 με 11 βαθμούς Κελσίου. ̈οπως είναι αναμενόμενο θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός και στα βορειοδυτικά και τα ορεινά τοπικά ολικός.

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τα σχολεία την Τρίτη

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και αύριο Τρίτη (07/02) στον βόρειο τομέα και σε συγκεκριμένες περιοχές στα ανατολικά, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την Αττική και πρόκειται να συνεχιστούν και αύριο, Τρίτη (07/02).

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, μετά από διαβούλευση με τους 66 δήμους της Αττικής, τις προβλέψεις της ΕΜΥ, τα αιτήματα των δημάρχων και με τη συμμετοχή των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών, του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη και Παιδείας Χ. Αλεξανδράτου προέβη στην απόφαση τα σχολεία περιοχών που αναμένεται να πληγούν από το νέο κύμα κακοκαιρίας να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί των εν λόγω περιοχών. Σε όλους τους υπόλοιπους δήμους θα λειτουργήσουν κανονικά.

Συγκεκριμένα τα σχολεία δε θα λειτουργήσουν έπειτα και από εισήγηση των Δημάρχων είναι τα ακόλουθα:

  • Στην ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ, πλην των Δήμων Λαυρεωτικής και Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης όπου θα λειτουργήσουν κανονικά. Ωστόσο μετά από αίτημα των δήμων σε Παιανία, Κορωπί και Σαρωνικό θα λειτουργήσουν οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί.
  • Στη ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ θα είναι κλειστά πλην του Δήμου Μεγαρέων όπου θα λειτουργήσουν κανονικά.
  • Στον ΒΟΡΕΙΟ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ θα παραμείνουν σε όλους τους δήμους κλειστά (Συγκεκριμένα στους Δήμους Αγίας Παρασκευής, Παπάγου Χολαργού, Πεντέλης, Φιλοθέης -Ψυχικού, Μεταμόρφωσης, Κηφισιάς, Νέας Ιωνίας, Χαλανδρίου, Αμαρουσίου, Βριλήσσιων, Πεύκης -Λυκόβρυσης, Ηρακλείου).
  • Στον ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία των δήμων Ζωγράφου, Βύρωνα, Καισαριανής, Ηλιούπολης. Σε όλους τους υπόλοιπους δήμους λειτουργούν κανονικά.
  • Στην ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία του Δήμου Περάματος. Από τον δήμο Κερατσινίου λειτουργούν όλα εκτός από τα παρακάτω που θα παραμείνουν κλειστά:
  1. Δημοτικά 3ο / 6ο / 12ο / 23ο.
  2. Γυμνάσια 1ο / 2ο / 4ο καθώς και το Ειδικό.
  3. Λύκεια 1ο / 2ο / 3ο και το ΕΠΑΛ.

Στον δήμο Κορυδαλλού θα είναι όλα ανοιχτά εκτός από τα παρακάτω:

  1. Δημοτικά 9ο / 10ο / 5ο /12ο
  2. Νηπιαγωγείο 3ο /7ο /8ο / 18ο / 19ο / 21ο
  3. Γυμνάσιο 4ο / 5ο
  • Στο ΔΥΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ θα λειτουργήσουν όλα κανονικά εκτός

Α) Στον δήμο Χαϊδαρίου που θα λειτουργήσουν όλα εκτός από τα παρακάτω που θα παραμείνουν κλειστά:

  1. Όλα στην περιοχή του Δάσους
  2. Όλα στην περιοχή του Δαφνιού
  3. 1ο Λύκειο
  4. 1ο Γυμνάσιο

Β) Στον δήμο Πετρούπολης θα λειτουργήσουν όλα εκτός από τα παρακάτω σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά:

  1. Νηπιαγωγείο 1ο / 2ο / 6ο / 7ο /12ο /15ο /16ο / 17ο /17ο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
  2. Δημοτικό 1ο / 4ο / 7ο /8ο /9ο
  3. Γυμνάσιο 4ο / 6ο
  4. Γενικό λύκειο 3ο
  • Στον ΝΟΤΙΟ ΤΟΜΕΑ και στα ΝΗΣΙΑ θα λειτουργήσουν όλα κανονικά.

Σε όλες τις παραπάνω περιοχές που δεν θα λειτουργήσουν σχολεία συμφωνήθηκε να παραμείνουν κλειστές και οι λαϊκές αγορές.

Στις 10 πμ θα ανοίξει και την Τρίτη το Δημόσιο

Επιστροφή στο γραφείο από αύριο για τους δημοσίους υπαλλήλους, με ώρα προσέλευσης τις 10:00 το πρωί, ανεξαρτήτως ωραρίου εργασίας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Όπως σημειώνεται από το υπουργείο Εσωτερικών, αύριο Τρίτη (07/02) δεν θα ισχύει το μέτρο της έκτακτης τηλεργασίας που εφαρμόστηκε σήμερα, και οι υπάλληλοι θα πρέπει να προσέλθουν κανονικά στις υπηρεσίες τους. Η απόφαση αφορά ειδικά την Περιφέρεια Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, διευκρινίζεται ότι δεν θα πραγματοποιηθούν τυχόν ραντεβού με δημόσιες υπηρεσίες που έχουν προγραμματιστεί για αύριο, πριν από τις 10:00 το πρωί.

Επισημαίνεται ότι τα ανωτέρω δεν αφορούν τους υπαλλήλους τα καθήκοντα των οποίων συνδέονται άμεσα με την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Για τους υπαλλήλους αυτούς, αρμόδιοι να παρέχουν οδηγίες είναι οι επικεφαλής των υπηρεσιών αιχμής, στις οποίες ανήκουν οργανικά, ιδίως οι αρμόδιοι επικεφαλής των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, νοσηλευτικών ιδρυμάτων κλπ..

Όσον αφορά τα εμπορικά καταστήματα, αυτά θα ανοίξουν στις 11 το πρωί στη βόρεια, βορειοδυτική και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων, λόγω παγετού.

Παράλληλα, απαγορεύεται η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας και Σποράδων μέχρι ώρα 11.00 π.μ.

Κακοκαιρία: 145 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική

Από χθες, Κυριακή έως και αυτή την ώρα, εξαιτίας της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 145 κλήσεις, κυρίως για απομακρύνσεις ατόμων από ακινητοποιημένα οχήματα προς ασφαλή σημεία, για ρυμούλκηση οχημάτων, κοπές δέντρων και μεταφορές νεφροπαθών σε νοσοκομεία

Συγκεκριμένα:

Στην Περιφέρεια Αττικής, συνολικά 78 κλήσεις εκ των οποίων 18 κλήσεις για απομακρύνσεις ατόμων από οχήματα που ακινητοποιήθηκαν επειδή δεν διέθεταν αντιολισθητικά μέσα. Απομακρύνθηκαν 26 άτομα προς ασφαλή σημεία. Επίσης, έγιναν 26 κλήσεις για κοπές δέντρων, 4 αφαιρέσεις αντικειμένων και 30 κλήσεις για μεταφορές νεφροπαθών σε νοσοκομεία.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονία (Θεσσαλονίκη) 33 κλήσεις, εκ των οποίων 28 για κοπές δέντρων και 4 για αφαιρέσεις αντικειμένων και μια για μεταφορά νεφροπαθή σε νοσοκομείο

Στην Στερεά Ελλάδα (Εύβοια, Βοιωτία) 34 κλήσεις, εκ των οποίων 30 για κοπές δέντρων και 4 μεταφορές ασθενών σε νοσοκομεία

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στη διάρκεια της αποψινής νύχτας και μέχρι αύριο, τις πρωινές ώρες, ενώ θα παρουσιάσει επιδείνωση με ισχυρές χιονοπτώσεις και παγετό κυρίως στην βόρεια Αττική. Ομοίως και σε Μαγνησία, Ανατολική Θεσσαλία συμπεριλαμβανομένων και των Σποράδων, Φθιώτιδα, Βοιωτία και Εύβοια.

Από την Πυροσβεστική υπενθυμίζεται και τονίζεται η υποχρέωση των οδηγών, για την τοποθέτηση και τη χρήση αντιολισθητικών μέσων, ενώ απευθύνεται ισχυρή σύσταση για περιορισμό μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες, κατά την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων.

Για πληροφορίες αναφορικά με την προστασία από έντονα καιρικά φαινόμενα μπορείτε να ανατρέχετε στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Η Πυροσβεστική καλεί τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμοδίων Αρχών.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικούς άξονες της Αττικής

Για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων ενόψει εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, από την 20:00΄ ώρα σήμερα 6-2-2023 δε θα επιτρέπεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων:

  • Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι τη χ/θ 57,300 (όρια Ν. Αττικής).
  • Καθ’ όλο το μήκος της Αττικής Οδού, της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω, καθώς και στο παράπλευρό αυτών οδικό δίκτυο.
  • Ειδικά για τα αρθρωτά λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Α., τα οποία εκτελούν δρομολόγια από και προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ”, η ως άνω διακοπή κυκλοφορίας θα ισχύει κατά το χρονικό διάστημα από την 20:00΄ ώρα σήμερα 06.02.2023 έως την 11:00΄ ώρα αύριο 07.02.2023.

Υπενθυμίζεται ότι εξακολουθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας Π.Ε.Ο. Ελευσίνας-Θηβών από τη χ/θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων REVOIL- πρώην CYCLON) έως τα όρια του Ν. Αττικής με το Ν. Βοιωτίας (χ/θ 30,000).

Παρακαλούνται οι οδηγοί εν λόγω οχημάτων να αποφύγουν την κίνησή τους στα ανωτέρω οδικά τμήματα προς αποφυγή ταλαιπωρίας τους και δημιουργίας πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Νέα σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Ολοκληρώθηκε νέα συντονιστική σύσκεψη υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για να αξιολογηθούν τα τελευταία μετεωρολογικά δεδομένα και να επικαιροποιηθούν οι οδηγίες προς τους αρμόδιους φορείς για αντιμετώπιση της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα που συνεχίζει να πλήττει μεγάλο μέρος της χώρας.

Στη σύσκεψη μετείχαν:

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Ιωάννης Ξιφαράς, Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Σωτήριος Αναγνωστόπουλος, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γεώργιος Πατούλης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος, Γεώργιος Πουρναράς και ο Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Μάριος Αποστολίδης, ο Επιτελάρχης, Αντιστράτηγος Χρήστος Λάμπρης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Διευθυντής Τροχαίας Αττικής Ταξίαρχος, Χρήστος Παπαφιλίππου, ο Αναπληρωτής Διοικητής ΕΣΚΕΔΙΚ, Αναστάσιος Μιχαλόπουλος, ο Διευθυντής Σχεδιασμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρης Αλεξανδρής, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νικόλαος Παπαευσταθίου, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και η επιστημονική ομάδα μετεωρολόγων.

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της αποψινής νύχτας και μέχρι τις πρωινές ώρες αύριο, ενώ θα παρουσιάσει επιδείνωση με ισχυρές χιονοπτώσεις και παγετό κυρίως στην βόρεια Αττική καθώς και σε Μαγνησία, Ανατολική Θεσσαλία συμπεριλαμβανομένων και των Σποράδων, Φθιώτιδα, Βοιωτία και Εύβοια.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε όπως:

Πρώτον, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, από σήμερα στις 20:00 και μέχρι νεωτέρας διακόπτεται η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων σε όλο το μήκος της Εθνικής Οδού Αθήνας-Θεσσαλονίκης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Δεύτερον, αύριο 7 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα θα προσέλθουν στις υπηρεσίες τους στις 10:00 το πρωί στην Περιφέρεια Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Σχετική ανακοίνωση έχει ήδη εκδοθεί από το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών.

Τρίτον, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αύριο 7 Φεβρουαρίου τα καταστήματα στη βόρεια, βορειοδυτική και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, θα μπορούν να είναι ανοικτά από τις 11:00 το πρωί. Επίσης, απαγορεύεται η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας και Σποράδων μέχρι τις 11.00 π.μ.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το ΕΣΚΕΔΙΚ συντονίζουν την εφαρμογή του σχεδίου δράσης και του Σχεδίου «Βορέας 2» που αφορά στη διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού. Όλες οι δυνάμεις θα παραμείνουν σε πλήρη ετοιμότητα και επαγρύπνηση καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Επαναλαμβάνεται η αυστηρή σύσταση στους πολίτες για δραστική μείωση των μετακινήσεών τους στις απολύτως αναγκαίες και για να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΠΠ.

Σε περίπτωση που είναι αναγκαίο να μετακινηθούμε, προτού ξεκινήσουμε, ενημερωνόμαστε για την επικρατούσα κατάσταση και τη βατότητα του οδικού δικτύου από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας και για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες από την ιστοσελίδα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Υπογραμμίζεται ξανά ότι είναι υποχρεωτικός ο εφοδιασμός όλων των οχημάτων με αντιολισθητικά μέσα. Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει να πραγματοποιεί αυστηρούς ελέγχους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα