Κακοκαιρία: Πνίγηκε η Άρτα – Καθιζήσεις και υπερχείλιση ρεμάτων

Κακοκαιρία: Πνίγηκε η Άρτα – Καθιζήσεις και υπερχείλιση ρεμάτων
Υπερχείλησαν ρέματα στην Άρτα. EPIRUSPOST

Στο έλεος των καταιγίδων βρέθηκε η Άρτα. Έκλεισε η παλιά Εθνική Οδός, πλημμύρισαν σπίτια κι επιχειρήσεις. Σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου. Πώς θα κυλήσει ο καιρός τις επόμενες ώρες.

Έντονα τα προβλήματα από το πέρασμα της κακοκαιρία στην Ήπειρο και ιδιαίτερα στην Άρτα όπου υπερχείλισαν ρέματα ενώ πλημμύρισαν επιχειρήσεις και υπόγεια σπιτιών. Ταυτόχρονα με προβλήματα διεξάγονται οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες καθώς είναι σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου τόσο από τον Πειραιά όσο και από άλλα λιμάνια της χώρας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά, σήμερα, Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά, τις πρωινές ώρες στη Θράκη και μέχρι το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Δείτε εδώ την αναλυτική πρόγνωση του καιρού

 

Υπερχείλησαν ρέματα στην Άρτα. EPIRUSPOST

 

Στην Άρτα, μέσα σε λίγες ώρες το Ρέμα Μπούση μετατράπηκε σε ορμητικό χείμαρρο. Η παλιά εθνική Άρτας έκλεισε καθώς καλύφθηκε από μεγάλες ποσότητες νερών ενώ πλημμύρισαν επιχειρήσεις και υπόγεια σπιτιών. Σύμφωνα με το epiruspost.grμάχη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων δίνουν δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου με δεκάδες μηχανήματα.

Τα εντονότερα προβλήματα δημιουργήθηκαν στην περιοχή πέριξ του κόμβου της Ιόνιας Οδού, στους Αγίους Αναργύρους, την Αμφιθέα και το Νεοχωράκι.

Επί τόπου βρέθηκαν δυνάμεις της Αστυνομίας για την ρύθμιση της κυκλοφορίας και την διευκόλυνση των οδηγών ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Μάλιστα στην Άρτα μετέβη και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ το οποίο ωστόσο δεν χρειάστηκε να επέμβει.

Υπερχείλησαν ρέματα στην Άρτα. EPIRUSPOST

 

Στην Αττική, η κακοκαιρία προκάλεσε κοπές δέντρων με την πυροσβεστική να δέχεται περίπου 25 κλήσεις.

Προβλήματα στην Κρήτη

Προβλήματα με αεροπορικές πτήσεις και ακτοπλοϊκά δρομολόγια, σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης και το λιμάνι του Ηρακλείου, λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Δύο πτήσεις για Ηράκλειο, μία από την Αθήνα και μία από τη Θεσσαλονίκη ακυρώθηκαν, ενώ μια ακόμη πτήση που είχε ξεκινήσει από το Ελ. Βενιζέλος επέστρεψε στο αεροδρόμιο της Αθήνας, καθώς δεν κατέστη δυνατό να προσγειωθεί, λόγω των ανέμων, που σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη του αεροδρομίου Ν. Καζαντζάκης φτάνουν μέχρι και τους 40 κόμβους.

Μέχρι την εκτόνωση των καιρικών φαινομένων, απαγορεύτηκε και ο απόπλους των πλοίων από το λιμάνι του Ηρακλείου, όπου εκατοντάδες επιβάτες, και λόγω των ημερών, είχαν φτάσει για να ταξιδέψουν προς τον Πειραιά.

Απαγορευτικό απόπλου

Απαγορευτικό απόλπλου ομως ισχύει και από το λιμάνι του Πειραιά, απ όπου το πρωί αναχώρησε μόνι το πλοίο Διαγόρας για Χίο – Μυτιλήνη. Τα δρομολόγια του Αργοσαρωνικού γίνονται μόνο με πλοία συμβατικά πλοία ενώ κλειστά είναι τα πορθμεία Καβάλας – Πρίνου, Ρίο – Αντίρριο, Πάτρα – Κεφαλονιά και Κυλήνη – Κεφαλονιά- Ζάκυνθος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα