Καλόλιμνος: Έλληνας ψαράς “στολίζει” την τουρκική ακτοφυλακή που τον παρενόχλησε

Καλόλιμνος: Έλληνας ψαράς “στολίζει” την τουρκική ακτοφυλακή που τον παρενόχλησε
Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής AP

Η τουρκική ακτοφυλακή αγνοεί προκλητικά την παρουσία του λιμενικού και με επικίνδυνους ελιγμούς παρενοχλεί τους Έλληνες ψαράδες εντός των ελληνικών υδάτων, που απαντούν με "γαλλικά".

Τουρκική ακτοφυλακή για άλλη μια φορά παρενόχλησε ελληνικά καΐκια που ψάρευαν σε ελληνικά χωρικά ύδατα, στα Ίμια και την Καλόλιμνο ωστόσο, οι Ελληνες ψαράδες δεν χαμπαριάζουν. Άλλωστε, αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο γι’ αυτούς οι ψευτοτσαμπουκάδες από τις τουρκικές ακταιωρούς, γι αυτό και στο παρακάτω βίντεο φαίνεται πώς αντιμετωπίζουν τις προκλητικές ενέργειες των Τούρκων, με… “γαλλικά”.

Την Πέμπτη εξάλλου, το Open Tv μετέδωσε βίντεο-ντοκουμέντο, με ο σκάφος του τουρκικού Λιμενικού προσεγγίζει απειλητικά ένα ελληνικό καΐκι, αδιαφορώντας για την παραβίαση των συνόρων. Η τουρκική ακταιωρός, με σειρήνες και προβολείς, προσπαθεί να τρομοκρατήσει και να διώξει τους Ελληνες ψαράδες από την περιοχή. «Θα πηγαίνουμε και άμα μας διώχνουν θα ξαναπηγαίνουμε», δήλωσε ένας ψαράς στο ρεπορτάζ του Open.

Οι προκλήσεις των Τούρκων είναι συνεχείς και μόνο λόγω της ψυχραιμίας των αλιέων δεν έχουν οδηγήσει σε ένα θερμό επεισόδιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα