Καλύτερη εικόνα στις φωτιές της Καρπάθου με διάσπαρτες μικροεστίες

Όχημα της Πυροσβεστικής (Αρχείο)
Όχημα της Πυροσβεστικής (Αρχείο) EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Αντιστράφηκε η προσοχή της Πυροσβεστικής στο Βόρειο μέτωπο του Αγριόλακκου προς Μεσοχώρι όπου εντοπίζονται διάσπαρτες μικροεστίες ενώ στο Νότιο μέτωπο, στο Σταυρί, η φωτιά βαίνει προς ύφεση. Θα χρειαστεί ολονύχτια προσπάθεια.

Ολονύχτια θα είναι η προσπάθεια των αντρών της Πυροσβεστικής στις φωτιές της Καρπάθου, ωστόσο ήδη παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα και δεν κινδυνεύουν οικισμοί.

Σε σχέση με πιο νωρίς, αντιστράφηκε η ανάγκη να δείξουν περισσότερη προσοχή οι δυνάμεις που επιχειρούν στο νησί, στο Βόρειο μέτωπο αυτή την φορά, στον Αγριόλακκο, όπου όμως υπάρχουν διάσπαρτες μικροεστίες πλέον και όχι ενιαίο μέτωπο. Στο Νότιο μέτωπο, στο Σταυρί, η φωτιά βαίνει προς ύφεση.

Οι προσπάθειες κατάσβεσης θα συνεχιστούν όλη νύχτα και ενδεχομένως και το πρωί ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές του νησιού για την αποτροπή τυχόν νέων εστιών αφού υπάρχει διάχυτη πεποίθηση ότι πρόκειται για έργο εμπρηστών με την φωτιά στον Αγριόλακκο που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης και την φωτιά στο Σταυρί που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής.

ADVERTISING

Ακριβώς λόγω αυτών των ενδείξεων, ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης διέταξε να μεταβεί στο νησί, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και να διενεργήσει σχετική έρευνα.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν στις δασικές φωτιές που εκδηλώθηκαν στην Κάρπαθο μαζί με τις ενισχύσεις φτάνουν συνολικά τους 72 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν ο Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Μισή ώρα μετά τις 9 το βράδυ αναμένεται να φτάσουν και νέες ενισχύσεις που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από την Ρόδο, αποτελούμενες από 15 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

Καλύτερη εικόνα και στις φωτιές που ξέσπασαν σε Έβρο και Κοζάνη

Καλύτερη εικόνα εμφανίζουν πλέον και οι φωτιές που ξέσπασαν, στην περιοχή Ψηλός Στάλος του Νομού Έβρου, χωρίς να απειλούνται τυχόν οικισμοί και στο Καπνοχώρι Κοζάνης, που βρίσκεται κοντά σε οικισμό, ο οποίος όμως δεν απειλήθηκε. Στα σημεία παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής μέχρι τον πλήρη έλεγχο των πυρκαγιών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά
SHARE:

24Media Network