Καλύτερη η εικόνα στην Ανατολική Μάνη

Καλύτερη η εικόνα στην Ανατολική Μάνη
Καταστροφές σε αγροτικές και δασικές εκτάσεις στην περιοχή του Κότρωνα,από την πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη,Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017 (EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) Eurokinissi

Νέα φωτιά ξέσπασε το βράδυ στην Ανατολική Μάνη νοτιότερα από το μεγάλο μέτωπο, στην περιοχή της Κοκκάλας. Υπό μερικό έλεγχο ο Κότρωνας, τα Μέγαρα, οι δύο φωτιές στην Κρήτη, η Κέρκυρα και η Πάτρα

Σε εξέλιξη παραμένουν οι φωτιές στην Ανατ. Μάνη, αλλά παρουσιάζοντας πολύ καλύτερη εικόνα. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν από τη νύχτα έως και τις πρώτες πρωινές ώρες τα Μέγαρα, η Πάτρα, οι δύο φωτιές στην Κρήτη και η Κέρκυρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το τελευταίο 24ωρο, το Πυροσβεστικό Σώμα κλήθηκε να αντιμετωπίσει 76 δασικές πυρκαγιές σε όλη την Επικράτεια.

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 9 το βράδυ και πάλι στην Ανατολική Μάνη αλλά πολύ νοτιότερα, περίπου 10 χλμ. από το μεγάλο μέτωπο που επί τρεις ημέρες καίει μεταξύ Κότρωνα και Παρασυρού, με την διαφορά για το μεγάλο πύρινο μέτωπο, ότι τέθηκε υπό μερικό έλεγχο το νότιο μέτωπο, δηλαδή αυτό του Κότρωνα. Ζημιές σε σπίτια τόσο εκεί όσο και στον Παρασυρό.

Σε ό,τι αφορά, το νέο πύρινο μέτωπο, αυτό ξέσπασε μεταξύ Νυμφίου και Κοκκάλας. Διάσπαρτα σπίτια υπάρχουν στην περιοχή, ωστόσο δεν υπάρχει κίνδυνος γι αυτά, καθώς ήδη και αυτό το πύρινο μέτωπο παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. Στο σημείο επιχειρούν 50 άντρες με 21 οχήματα, 29 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα καναντέρ.

Στο βόρειο μέτωπο της μεγάλης φωτιάς που καίει επί 3 ημέρες, παραμένουν 30 άντρες της Πυροσβεστικής με 12οχήματα και 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ήδη η εικόνα και εκεί έχει βελτιωθεί κατά πολύ και γι αυτό έμειναν οι μισές δυνάμεις.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για σήμερα Τρίτη 04 Ιουλίου 2017 σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Εύβοια, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για σήμερα Τρίτη 04 Ιουλίου 2017, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

• Περιφέρεια Αττικής

• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Εύβοια)

• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Χίος, Σάμος, Ικαρία)

• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκάνησα)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα