Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στην Θάσο – Υπό μερικό έλεγχο το μέτωπο στον Κορυδαλλό

Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στην Θάσο – Υπό μερικό έλεγχο το μέτωπο στον Κορυδαλλό
Πυρκαγιά (Φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Βελτιωμένη η εικόνα του πύρινου μετώπου στην Θάσο, ωστόσο στην Πυροσβεστική εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία καθώς μετά τις 5 το απόγευμα αναμένεται ενίσχυση των ανέμων. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στον Κορυδαλλό.

Καλύτερη εικόνα εμφανίζει πλέον η φωτιά στην Λεύκη Θάσου η οποία ξέσπασε χθες το βράδυ σε πυκνή δασική έκταση και σε δύσβατο σημείο και σύντομα άνοιξε σε δύο μέτωπα, με το ένα να κινείται προς Ποταμιά και το άλλο προς Κοίνυρα. Για τα Κοίνυρα δόθηκε και εντολή εκκένωσης το πρωί για προληπτικούς λόγους και κυρίως λόγω των καπνών, καθώς δεν κινδυνεύουν οικισμοί.

Στην Πυροσβεστική εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την παρούσα εξέλιξη του πύρινου μετώπου που η δυναμική του έχει πέσει αισθητά, καθώς μετά τις 5 το απόγευμα, αναμένεται ενίσχυση των ανέμων και μάλιστα δυτικών ανέμων που θα μπορούσαν να δώσουν άλλη κατεύθυνση στη φωτιά. Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον χρόνο και να την περιορίσουν όσο το δυνατό περισσότερο.

printscreen/go-thassos.gr

Μαζί με τις νεότερες ενισχύσεις που έχουν φτάσει στο νησί, συνολικά πλέον επιχειρούν 185 πυροσβέστες με 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα, συμπεριλαμβανόμενων των πυροσβεστικών δυνάμεων που με έκτακτα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Κεραμωτή Καβάλας μετέβησαν στο νησί χθες το βράδυ. Από το πρώτο φως έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά, 8 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό.

Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν, δύο ελικόπτερα και τρία μηχανήματα έργου του Γ.Ε.ΕΘ.Α., εθελοντές πυροσβέστες και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Την ίδια ώρα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές που ξέσπασαν νωρίτερα σε χαμηλή βλάστηση πλησίον της οδού Σταθοπούλου, κοντά σε σπίτια, στον Άνω Κορυδαλλό και στην Καρυά Φθιώτιδας, ενώ η φωτιά που έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πανιπέρι Μεσσηνίας, παραμένει σε εξέλιξη αλλά εμφανίζει καλύτερη εικόνα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα