Καραμανλής: Όσοι εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό μπορούν να διεκδικήσουν μεγαλύτερη αποζημίωση

Καραμανλής: Όσοι εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό μπορούν να διεκδικήσουν μεγαλύτερη αποζημίωση
Αττική οδός Thanasis Kamvysis / SOOC

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε ότι εντός 25 ήμερων θα δοθεί το πόρισμα για το τι ακριβώς συνεβει στην Αττική Οδό και αν πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις, θα υπάρξουν και θα είναι πολύ αυστηρές.

Η αποζημίωση των 2.000 ευρώ στους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν στην Αττική οδό, θα δοθεί άμεσα, ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Τόνισε ότι όσοι το επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και να διεκδικήσουν μεγαλύτερη αποζημίωση.

Ο υπουργός ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά που οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να πάρουν αποζημίωση από εκείνους που ευθύνονται για την ταλαιπωρία τους.

Όπως εξήγησε αυτή η δυνατότητα δόθηκε με νόμο της σημερινής κυβέρνησης γεγονός που σημαίνει ότι το κράτος είναι υποχρεωμένο να αναγνωρίζει τις αστοχίες και να τις μετουσιώνει σε ουσιατικες πράξεις.

Ο κύριος Καραμανλής μιλώντας στον ΣΚΑΙ ανακοίνωσε ότι εντός 25 ήμερων θα δοθεί το πόρισμα για το τι ακριβώς συνεβει στην Αττική Οδό και αν πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις, θα υπάρξουν και θα είναι πολύ αυστηρές.

“Από δω και στο εξής δεν βάζουμε και δεν κρύβουμε τα πράγματα κάτω από το χαλί”, τόνισε ο κύριος Καραμανλής και πρόσθεσε: “Με ψυχραιμία θα ερευνήσουμε όλα τα δεδομένα και θα αποδώσουμε ευθύνες οπού και αν υπάρχουν”.

Ανάλογη διαδικασία θα ακολουθηθεί κα με τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός το πρόβλημα με τα τρένα δημιουργήθηκε γιατί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επέτρεψε την Δευτέρα το απόγευμα να αναχωρήσουν 4 αμαξοστοιχίες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν τα γνωστά προβλήματα.

Στην αποκατάσταση της λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς μετά την κακοκαιρία Ελπίδα, με πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και στην απόδοση ευθυνών σε Αττική Οδό και ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφέρθηκε ακόμα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Όσον αφορά στη σταδιακή απόσυρση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς από την κυκλοφορία τη Δευτέρα, ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι: «Πήραμε μία δύσκολη απόφαση», η οποία όμως ήταν απολύτως αναγκαία. Και αυτό διότι όπως εξήγησε: «Στις δύο με δύο και μισή το μεσημέρι, είδαμε ότι τα καιρικά φαινόμενα ήταν ανεξέλεγκτα, είδαμε ότι οι δρόμοι μέσα στο λεκανοπέδιο της Αττικής είχαν πολλά προβλήματα. Δεν μπορούσαμε να ρισκάρουμε να έχουμε προβλήματα με τα λεωφορεία, να διπλώσει παραδείγματος χάριν ένα λεωφορείο. Οπότε πήραμε την απόφαση να αποσύρουμε τα λεωφορεία».

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε επίσης ότι: «Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα, κατά την οποία χάρη στις προσπάθειες όλων των εργαζόμενων και της διοίκησης των εταιρειών, έχουμε αυτή τη στιγμή πάνω από 710 οχήματα στους δρόμους», τα οποία -όπως σημείωσε- είναι περισσότερα απ’ όσα βγαίνουν στους δρόμους στις αργίες, όπως κηρύχθηκε η σημερινή ημέρα.

«Σήμερα νωρίς το πρωί στις πέντε έγινε μία έκτακτη σύσκεψη. Βγήκαν οι επόπτες της ΟΣΥ στους δρόμους και είδαν την κατάσταση και αποφασίσαμε ότι θα βγουν τα λεωφορεία», πρόσθεσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή οι Γραμμές 2 και 3 του Μετρό λειτουργούν κανονικά και ανακοίνωσε ότι: «Έχει δοθεί εντολή, έτσι ώστε να καθαριστούν όλες οι σκάλες που οδηγούν στους σταθμούς του Μετρό, διότι υπάρχει παγετός και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Ενημέρωσε επίσης ότι έχει ξεκινήσει να λειτουργεί η Γραμμή 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) στο τμήμα Πειραιάς – Ειρήνη και είπε ότι το μεσημέρι θα δοθεί στην κυκλοφορία μονή γραμμή και στο τμήμα Ειρήνη – Κηφισιά.

«Δουλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να αποκαταστήσουμε και όλες τις άλλες γραμμές. Δεν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια», τόνισε και υπογράμμισε ότι: «Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αρχίζουν και λειτουργούν. Όπου υπάρχουν προβλήματα, τα αντιμετωπίζουμε. Εάν υπάρχει πρόβλημα, πρώτα βάζουμε την ασφάλεια των επιβατών και των πολιτών».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα