Οξύα Καρδίτσας: Απεγκλωβισμός κατοίκων με ελικόπτερα – “Φοβήθηκα για την κόρη μου”

Οξύα Καρδίτσας: Απεγκλωβισμός κατοίκων με ελικόπτερα – “Φοβήθηκα για την κόρη μου”
Επιχείρηση απεγκλωβισμού από ελικόπτερο της ΕΜΑΚ στην Οξυά Καρδίτσας Eurokinissi

Μέχρι στιγμής, έχουν απεγκλωβιστεί έξι άτομα από την Οξυά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα μεταφερθούν ακόμη τέσσερα. Στην περιοχή ο Κυρ. Μητσοτάκης και ο Ν. Χαρδαλιάς.

Με το πρώτο πρωινό φως της ημέρας ξεκίνησε εκ νέου η επιχείρηση απεγκλωβισμού κατοίκων από την Οξυά Καρδίτσας και τους γύρω οικισμούς που έπληξε η κακοκαιρίαΙανός“, καθώς η χθεσινή προσπάθεια απέβη άκαρπη. Στην επιχείρηση συμμετέχουν δύο ελικόπτερα της Πυροσβεστικής: Το ένα ελικόπτερο έχει αποστολή να απεγκλωβίσει τους κατοίκους και το άλλο να μεταφέρει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, σε όσους απομένουν στο χωριό.

Μέχρι στιγμής, έχουν απεγκλωβιστεί έξι άτομα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα μεταφερθούν ακόμη τέσσερα. Πρώτοι απομακρύνθηκαν μια έγκυος μητέρα με το 1,5 έτους παιδί της και μια 62χρονη γυναίκα. 

«Εμείς καλά είμαστε, ανησυχούμε για τους εγκλωβισμένους. Κάντε προσπάθειες να αποκατασταθεί ο δρόμος. Νιώθω ανακουφισμένη. Είμαστε συνηθισμένοι σε αυτές τις συνθήκες, δεν περιμέναμε τον Ιανό. Μακάρι να μπορούσαμε να κάτσουμε με τους συγχωριανούς μου» είπε η έγκυος γυναίκα. «Δεν έχουμε ακόμα ρεύμα και νερό, ζητάμε άμεση αποκατάσταση για προσωρινή πρόσβαση στο Μουζάκι» πρόσθεσε. Σύμφωνα με την ίδια «κανείς δεν θέλει να φύγει» προσθέτοντας ότι το ελικόπτερο «θα πάρει κάποιους για λόγους υγείας».  

«Φοβήθηκα πάρα πολύ, έκλαιγα. Φοβήθηκα για την κόρη μου. Δόξα τω Θεώ, η Πολιτεία έκανε τα πάντα, ήρθαν τα παιδιά και ευχαριστούμε πολύ», είπε μία 62χρονη γυναίκα.   

Επιχείρηση απεγκλωβισμού από ελικόπτερο της ΕΜΑΚ στην Οξυά Καρδίτσας Eurokinissi

 

Σημειώνεται ότι και χθες, Δευτέρα, ελικόπτερο έριξε με γάντζο τρόφιμα, φάρμακα και νερό στον οικισμό Δάφνη.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας ανέφερε πως γίνεται αγώνας δρόμου για έγκαιρη αποζημίωση των πληγέντων. Η περιοχή έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές λόγω της επέλασης του κυκλώνα “Ιανού”. Περίπου 30 οικισμοί σε Ανατολική και Δυτική Αργιθέα και ακόμη 11 στην Οξιά στο Μουζάκι έχουν αποκλειστεί καθώς ολόκληρο το οδικό δίκτυο που συνδέει μεταξύ τους τα χώρια έχει διαλυθεί.

Γκρέιντερ και εκσκαφείς δίνουν μάχη να διώξουν νερά και μπάζα προκειμένου να ανοίξουν κάποια σημεία του οδικού δικτύου και να φτάσουν στους κατοίκους. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αργιθέας έχουν εξασφαλισθεί κάποια φάρμακα ενώ χθες κατάφεραν και πήγαν οξυγόνο με γεννήτρια σε έναν άνθρωπο που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα.

Τις πληγείσες περιοχές επισκέπτεται ο πρωθυπουργός

Υπενθυμίζεται ότι τις πληγείσες περιοχές της Καρδίτσας επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης, στις 09:00, θα προεδρεύσει σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο Καρδίτσας με τη συμμετοχή τοπικών φορέων, στελεχών της κυβέρνησης και βουλευτών. Στη συνέχεια, στις 11:00,θα επισκεφθεί το Μουζάκι.

Στην περιοχή βρίσκεται και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα