Καταγγελία για σεκιούριτι που δεν επέτρεψε την είσοδο τρανς γυναίκας σε κατάστημα

Καταγγελία για σεκιούριτι που δεν επέτρεψε την είσοδο τρανς γυναίκας σε κατάστημα
Κατάστημα με ρούχα Eurokinissi

Σύμφωνα με τη Διευθύντρια του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, σεκιούριτι γνωστού καταστήματος με ρούχα δεν επέτρεψε την είσοδο σε τρανς γυναίκα, επειδή -όπως είπε- δεν μπορούσε να ολοκληρώσει την ταυτοπροσωπία.

Ένα απαράδεκτο περιστατικό φέρεται να εκτυλίχθηκε το πρωί του Σαββάτου στην Καλλιθέα, από την πρώτη κιόλας ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων, σύμφωνα με καταγγελία τρανς γυναίκας, μέλους του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών.

Την καταγγελία γνωστοποίησε η Άννα Απέργη, Διευθύντρια/Υπεύθυνη Ενδυνάμωσης Τρανς και ΛΟΑΤΚΙ Προσώπων στο ΣΥΔ, γράφοντας πως στην εν λόγω τρανς γυναίκα δεν επετράπη η είσοδος σε κατάστημα ρούχων μεγάλης αλυσίδας, καθώς ο σεκιούριτι ο οποίος έκανε και τον έλεγχο των rapid test, της απαγόρεψε να εισέλθει σε αυτό, λέγοντας ότι δεν μπορούσε να κάνει ταυτοπροσωπία.

“Όταν έφτασε στο κατάστημα, ο σεκιούριτι που ήταν στην είσοδο, της ζήτησε να του δώσει (και όχι να του επιδείξει και θα αναφέρω πιο κάτω γιατί το τονίζω και αυτό) την αρνητική βεβαίωση rapid test και την ταυτότητα της.

Η τρανς γυναίκα του τα έδωσε, κάτι που είναι επίσης λανθασμένο, διότι και λόγω covid δεν δίνουμε πότε να πιάσει κάποιο άλλο άτομο τα προσωπικά μας έγγραφα απλά τα επιδεικνύουμε από απόσταση που μπορεί να τα αναγνώσει, αποκαλύπτοντας στον υπάλληλο -χωρίς η ίδια να το θέλει, αλλά εξαναγκαστικά-, την ταυτότητα φύλου της. Ότι δηλαδή είναι τρανς πρόσωπο που δεν έχει μεταβάλλει ακόμη τα στοιχεία της.

Ο σεκιούριτι, την κοίταξε από πάνω μέχρι κάτω και της είπε ευθέως και στον ενικό θαρρείς και την γνώριζε και από χθες, ότι δεν μπορεί να περάσει γιατί δεν μπορεί να ταυτοποιήσει αν είναι το ίδιο το πρόσωπο που αναγράφουν τα έγγραφα.

Η τρανς γυναίκα προσπαθούσε να του εξηγήσει, αλλά ο υπάλληλος ανένδοτος της είπε “αυτά μην τα λες σε μένα, να πας να τα πεις σε αυτούς που βάζουν τα μέτρα”, ανέφερε η Διευθύντρια του ΣΥΔ.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Άννας Απέργη:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα