Καταγγελία νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ: Ομοφοβική επίθεση φασιστών στο Γκάζι

Καταγγελία νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ: Ομοφοβική επίθεση φασιστών στο Γκάζι

Τι καταγγέλλει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση από ομάδα ατόμων εναντίον ομοφυλόφιλου φοιτητή στο Γκάζι

Τα ξημερώματα της Κυριακής 29 Ιουνίου 2014, ομάδα φασιστών, επιτέθηκαν φραστικά και φυσικά σε ομοφυλόφιλο φοιτητή, μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και ΛΟΑΔΚΙ ακτιβιστή, και στην παρέα του, ο οποίος μετά το περιστατικό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Τα παραπάνω καταγγέλλει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση που έλαβε χώρα στο Γκάζι.

Αναλυτικά:

"Τα ξημερώματα της Κυριακής 29 Ιουνίου 2014 στο Γκάζι, ομάδα φασιστών, επιτέθηκαν φραστικά και φυσικά  σε ομοφυλόφιλο φοιτητή, μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και ΛΟΑΔΚΙ ακτιβιστή, και στην παρέα του, ο οποίος μετά το περιστατικό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Οι επιθέσεις απέναντι σε μέλη της ΛΟΑΔΚΙ κοινότητας και ακτιβιστών, εντείνονται, αποδεικνύοντας το βαθιά σεξιστικό, ομοφοβικό και τρανσοφοβικό χαρακτήρα, που παίρνει η νεοφασιστική δράση σήμερα.

Άλλωστε, η υπεράσπιση του "αίματος και της τιμής" περνά μέσα από την εξόντωση του «άλλου», μέσα από την επιβεβαίωση της λευκής μάτσο κυριαρχίας, στα σώματα και την παρέμβαση των αγωνιστών που μάχονται για τη συλλογική χειραφέτηση.

Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλουμε την ομοφοβική επίθεση των φασιστών, η οποία αποτελεί για μας κομμάτι του σκληρού πυρήνα του σχεδίου του εθνικισμού και του φασισμού. Αλλά θα μας βρουν απέναντι.

Ο αγώνας για μια άλλη κοινωνία για μας βρίσκεται δίπλα και μαζί με τις ομοφυλόφιλες/ους και τρανς αγωνίστριές/ες. Ο αγώνας για μια άλλη κοινωνίας είναι ενάντια στην ομοφοβία, την τρανσοφοβία και το σεξισμό".

SHARE:

24Media Network