Δήμαρχος Γλυφάδας: Κανένας δάσκαλος δεν πήγε για τεστ κορονοϊού παρά το κρούσμα σε δημοτικό

Ξεκίνησε η προετοιμασία στα σχολεία,για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς την Δευτέρα.Στιγμιότυπα από το 28ο και 7ο Γυμνάσιο και Λύκειο στο Παγκράτι, Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020 (EUROKINSSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
EUROKINISSI

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου κατήγγειλε ότι οι δάσκαλοι του 5ου δημοτικού σχολείου της πόλης δεν πήγαν να υποβληθούν σε τεστ αν και μεταξύ τους υπάρχει δηλωμένο κρούσμα.

Με ανάρτησή του στο facebook, ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου κατήγγειλε ότι ουδείς από τους δασκάλους του 5ου δημοτικού σχολείου Γλυφάδας υποβλήθηκε σε τεστ κορονοϊού αν και ο δήμος μερίμνησε σχετικά.

Αναλυτικά τι έγραψε:

Δεν το χωράει το μυαλό μας, ειλικρινά.

Σήμερα, από όλους τους δασκάλους του 5ου Δημοτικού Γλυφάδας, που όφειλαν να κάνουν το τεστ για τον κορονοϊό, δεν πήγε κανένας.

Όπως σας ενημερώσαμε χθες, είχαμε κρούσμα κορονοϊού σε εκπαιδευτικό του 5ου Δημοτικού Γλυφάδας. Σπεύσαμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε την υγεία των εκπαιδευτικών, των παιδιών και των οικογενειών τους.

Μεριμνήσαμε σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές ώστε, σε μονάδα του ΕΟΔΥ στο κέντρο της Αθήνας, να κάνουν μοριακό τεστ όλοι οι δάσκαλοι του συγκεκριμένου σχολείου, σήμερα κιόλας το πρωί.

Ε, λοιπόν, από το σύνολο των 25 δασκάλων δεν πήγε κανείς!

Ενημερώθηκε το σχολείο ότι μπορούν να πάνε είτε το πρωί, πριν το μάθημα, είτε όσοι δεν προλάβουν, μετά το μάθημα. Πήγε μόνο μία δασκάλα που είπε ότι χάθηκε και βρέθηκε αλλού...

Ούτε ένας δεν μας ζήτησε να τον διευκολύνουμε σε κάτι, δεν εξέφρασε μια απορία, δεν μας ειδοποίησε καν ότι δεν θα πάει να κάνει το τεστ.

Όποια τυχόν παρανόηση κι αν έγινε από κάποιους, ουδείς μας ρώτησε τίποτα, ουδείς είπε ότι έχει κάποιο πρόβλημα, ουδείς μας ενημέρωσε τι θα γίνει τελικά με τα τεστ - αν για παράδειγμα θα οριστεί νέο ραντεβού.

Αυτό είναι ακατανόητο. Πραγματικά ακατανόητο. Και μάλιστα από τους σεβαστούς μας δασκάλους, που τους εμπιστευόμαστε ό,τι πολυτιμότερο έχουμε, τα παιδιά μας.Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για την προστασία της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Δεν το χωράει το μυαλό μας, ειλικρινά. Σήμερα, από όλους τους δασκάλους του 5ου Δημοτικού Γλυφάδας, που όφειλαν να...

Δημοσιεύτηκε από Giorgos Papanikolaou στις  Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, σχολεία
SHARE:

24Media Network