“Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή”: Οι μαθητές στα Προπύλαια – Zητούν ολιγομελή τμήματα και προσλήψεις καθηγητών

“Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή”: Οι μαθητές στα Προπύλαια – Zητούν ολιγομελή τμήματα και προσλήψεις καθηγητών
News24/7

Σε κινητοποιήσεις μαθητών από σχολεία της Αττικής, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης στα Προπύλαια με κεντρικό σύνθημα "Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή".

Οι κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα στα σχολεία συνεχίζονται σήμερα με συγκέντρωση και πορεία των μαθητών στην Αθήνα, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν μετά τις 10:30 στα Προπύλαια και θα κατευθυνθούν στη Βουλή. Κλειστή η Πανεπιστημίου.

«Δεν κινητοποιούμαστε, όπως μας κατηγορούν, έτσι- χωρίς λόγο και αιτία. Δεν κλείσαμε τα σχολεία μας για να χάσουμε μάθημα. Δεν είμαστε ανεύθυνοι, ούτε γενικά δε θέλουμε να φοράμε μάσκα» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι μαθητές από τη συντονιστική επιτροπή Αθήνας.

Ανάμεσα στα αιτήματά τους, βρίσκεται η μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, στην κατεύθυνση των 15 ατόμων, προσλήψεις καθηγητών, επαρκές προσωπικό καθαριότητας, προσλήψεις καθηγητών ώστε να καλυφθούν τα κενά, εύρεση κατάλληλων χώρων από το υπουργείο Παιδείας, τους Δήμους και τις Περιφέρειες, για τα σχολεία με σοβαρά κτιριακά προβλήματα, ασφαλείς, συχνές και δωρεάν μεταφορές μαθητών καθώς και κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων, ακύρωση της πρόθεσης για κάμερες στα σχολεία και πραγματοποίηση των σχολικών εκδρομών ή άλλων ψυχαγωγικών-εκπαιδευτικών μαθητικών δραστηριοτήτων.

Όπως τονίζει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του συντονιστικού των μαθητών: «Θέλουμε τα σχολεία μας να λειτουργήσουν σωστά για όλους τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Σε αντίθεση με αυτό, κάνουμε μάθημα με ελλείψεις καθηγητών σε αίθουσες κλουβιά, 25 και 30 μαθητές στις τάξεις. Μπαινοβγαίνουμε στα ΜΜΜ ο ένας πάνω στον άλλον για να πάμε σχολείο. Το μόνο μέτρο που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι η συνεχόμενη πολύωρη υποχρεωτική χρήση μάσκας (που μας την έδωσε και σε λάθος διαστάσεις) σε δίωρα μαθήματα και με λιγότερη ώρα διαλείμματος».

Εκτός της κινητοποίησης των μαθητών, οι εκπαιδευτικοί έχουν δώσει ραντεβού για τις 11:30 στο ίδιο σημείο, στα Προπύλαια, ώστε να πραγματοποιήσουν επίσης πορεία διαμαρτυρίας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα