Κλειώ Παπαπαντολέων: Ο Ερντογάν δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει ανεξάρτητη δικαιοσύνη

Κλειώ Παπαπαντολέων: Ο Ερντογάν δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει ανεξάρτητη δικαιοσύνη

Η πρόεδρος της "Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου" τόνισε ότι ο Ερντογάν δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει ανεξάρτητη δικαιοσύνη

“Το ζήτημα της έκδοσης έχει αμετάκλητα κριθεί από τον Άρειο Πάγο”.

Αυτό δήλωσε στο ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 η πρόεδρος της “Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου”, Κλειώ Παπαπαντολέων για να προσθέσει σχετικά:

“Ως εκ τούτου οι οκτώ στρατιωτικοί δεν εκδίδονται. Εάν οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης δικαιωθούν ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων και άρα χάσουν τη διεθνή προστασία που έχουν, ο Τούρκος αξιωματικός θα εκπέσει στο καθεστώς του παράτυπου μετανάστη και άρα θα είναι τυπικά υπό απέλαση. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Τζανακόπουλου, δεν θα εκδοθεί, εικάζω ότι εννοεί ότι δεν θα απελαθεί”.

Σημείωσε ότι “η κυβέρνηση θέλει να εμφανίσει την απόφαση της δικαιοσύνης, δοθέντος ότι οι αποφάσεις της δικαιοσύνης τηρούνται στην Ελλάδα”.

Πρόσθεσε ότι ο Ερντογάν δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει ανεξάρτητη δικαιοσύνη. “Σου λέει θέλω τους οκτώ στην πόρτα μου”.

Υπενθυμίζεται ότι η 3η Ανεξάρτητη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου, έδωσε άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό, συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου με το οποίο έφθασαν στη χώρα μας οι οκτώ στρατιωτικοί το περασμένο καλοκαίρι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα