Δύο τραυματίες στο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών - Συμβολική κατάληψη Πρυτανείας

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Οι αναπληρωτές καθηγητές προχώρησαν σε κατάληψη της Πρυτανείας διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο διορισμού που εξήγγειλε ο Κώστας Γαβρόγλου.

Ο βουλευτής Γιάννης Δελλής του ΚΚΕ τραυματίστηκε στο χέρι και ακόμη μια γυναίκα τραυματίστηκε στο κεφάλι κατά τα επεισόδια νωρίτερα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου όταν η πορεία προσπάθησε να προσεγγίσει κατά τη διαδήλωση εναντίον του νέου νομοσχεδίου Παιδείας.

Σε κατάληψη της Πρυτανείας, όπως άλλωστε είχαν προαναγγείλει, προχώρησε άλλωστε την Παρασκευή το πρωί το Συντονιστικό Αναπληρωτών Καθηγητών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μέθοδο διορισμού που εξήγγειλε το Υπουργείο Παιδείας.

Στη σχετική ανακοίνωσή τους αναφέρουν: "Σας στέλνουμε μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα ενάντια στο προσοντολόγιο – έκτρωμα που απολύει χιλιάδες συναδέλφους μας, απαξιώνει τα πτυχία και τα χρόνια δουλειά μας, οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι προσόντων και ανταγωνισμού, μονιμοποιεί την επισφάλεια, την ελαστική εργασία και την ανακύκλωση της ανεργίας. Κάνουμε κάλεσμα προς όλους τους συναδέλφους, από όλη την Ελλάδα που απεργούν μαζικά και ετοιμάζονται για την διαδήλωση να στηρίξουν εμπράκτως την κατάληψη, κατεβαίνοντας άμεσα στα Προπύλαια. Μετατρέπουμε την Πρυτανεία σε κέντρο αγώνα και μεταφέρουμε την Πανελλαδική Συνέλευση Αγώνα (αναπληρωτών, Εκπ/κών Σωματείων, Φοιτητών, μαθητών) αμέσως μετά τη διαδήλωση στο αμφιθέατρο της Πρυτανείας».

Και επίσης: «Σας καλούμε να συμπαρασταθείτε στον αγώνα μας για μόρφωση και δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους. Ενάντια στα σχέδια Κυβέρνησης, ΕΕ, ΟΟΣΑ και Κεφαλαίου που μας θέλουν σκλάβους, στέλνουμε μήνυμα ενότητας, συσπείρωσης και αντίστασης».

 Το συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών όταν επιχείρησε να προσεγγίσει το Μέγαρο Μαξίμου:

Νωρίτερα καθηγητές αλλά και μαθητές προσπάθησαν να φτάσουν στη Βουλή:

SHARE:

24Media Network