Κλοπή εμβολίου στην Αγία Παρασκευή: “Βρήκαν τον φτωχό ντελιβερά να τον κάνουν εξιλαστήριο θύμα”

Κλοπή εμβολίου στην Αγία Παρασκευή: “Βρήκαν τον φτωχό ντελιβερά να τον κάνουν εξιλαστήριο θύμα”

Τι αναφέρει ο φερόμενος ως δράστης κλοπής εμβολίου στην Αγία Παρασκευή - Τι εξετάζει η αστυνομία - Όσα αναφέρουν νοσηλεύτριες και διευθυντής, για μια υπόθεση που προκαλεί προβληματισμό.

Προβληματισμό προκάλεσε η υπόθεση κλοπής εμβολίου από το Κέντρο Υγείας της Αγίας Παρασκευής, από έναν 45χρονο διανομέα φαγητού , ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη 15 Απριλίου.

Ο ίδιος μίλησε για την υπόθεση στο Mega ενώ εικόνες κυκλοφόρησαν από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας.

“Καταρχήν δεν ξέρω αν έχει αξία αυτό το πράγμα, δεν γνωρίζω αν αυτό το φιαλίδιο έχει αξία” είπε, ενώ πρόσθεσε πως δεν είχε λόγο να κάνει κάτι τέτοιο την ώρα που εργάζεται καθημερινά 12ωρα.

Πρόσθεσε πως ποτέ δεν κοιτάζει τον χώρο όπου αφήνει την παραγγελία”. Όπως λέει, ο ίδιος ίσως να ήταν εύκολος στόχος για να κρύψουν οι πραγματικοί ένοχοι τα ίχνη τους.

“Μου έκαναν ανάκριση. Έψαξαν το μηχανάκι μου, το τσαντάκι, εξευτελιστικά”, αναφέρει.

Στο βίντεο ντοκουμέντο του Mega καταγράφεται να φτάνει και να μπαίνει από την είσοδο του εμβολιαστικού, χωρίς όπως λέει, να του γίνει θερμομέτρηση.

“Μπήκα μέσα στο εμβολιαστικό, κατευθείαν. Δεν με σταμάτησε κανείς για έλεγχο. Ούτε θερμόμετρο, ούτε τίποτα. Με φώναξαν μέσα. Η είσοδος δεν είχε ποτέ έλεγχο”.

Ο ντελιβεράς ανεβαίνει στο γραφείο που του είχαν υποδείξει. Όταν μπαίνει βλέπει δύο νοσηλεύτριες. Εκείνες τον κατηγορούν πως πάνω στη συζήτηση βρήκε την ευκαιρία να κλέψει το φιαλίδιο με τον ίδιο να επιμένει από την πρώτη στιγμή πως έφυγε όταν έδωσε τους καφέδες και τα ρέστα.

Κατά την έξοδό του τον βλέπουμε να κάνει αναστροφή και να βγαίνει στο δρόμο. Δύο ώρες μετά από αυτές τις σκηνές ο ίδιος βρισκόταν στα χέρια των αστυνομικών.

“Η δικογραφία γράφει ότι το φιαλίδιο ήταν σε ένα γραφείο, δεν ξέρω ποιο. Ποιο γραφείο είναι αυτό. Άρα σημαίνει πως αν το πήρα θα έπρεπε να ξέρω ακριβώς πού είναι το κιβώτιο”.

Οι δύο νοσηλεύτριες και ο διευθυντής του εμβολιαστικού κέντρου υποστηρίζουν πως ο 45χρονος ντελιβεράς ήταν ο τελευταίος που μπήκε στο γραφείο πριν χαθεί το εμβόλιο.

Σε βάρος του 45χρονου σήμερα σχηματίστηκε δικογραφία και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να οριστεί η δίκη του.

“Ανεβαίνω πάνω, παραδίδω το καφέ, η κυρία που είχε παραγγείλει τον καφέ, δεν ξέρω όνομα, μου λέει δεν έχω λεφτά, γυρνάει στην συνάδελφό της, της λέει να πληρώσεις εσύ. Λέει ναι, εκείνη παίρνει τον καφέ το πάει εκεί που ήταν για να το παραδώσει στη ρεσεψιόν. Με πληρώνει η κυρία, δίνω τα ρέστα, φεύγω, γυρίζω στο μαγαζί, παίρνω επόμενη παραγγελία και συνεχίζω τη δουλειά μου. Δεν έκανα κάτι άλλο” λέει ο ίδιος.

Αναφέρει ακόμη πως δεν είχε δει φιαλίδια από κοντά και πως και να το έκλεβε δεν θα ήξερε τι να το κάνει.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των ανθρώπων του εμβολιαστικού κέντρου ο άνθρωπος που κατηγορείται ότι έκλεψε το φιαλίδιο έκανε πολλές ερωτήσεις για τα εμβόλια.

“Εγώ είμαι το εξιλαστήριο θύμα, ένας φτωχός ντελιβεράς για να πληρώσει τη νύφη, ο φτωχός, όπως γίνεται πάντα. Εμείς δουλεύουμε για το μεροκάματο και εγώ και οι συνάδελφοί μου τρώμε κρύα βροχές και όλοι το ίδιο για να εξυπηρετήσουμε. Από εκεί και πέρα ναι έχω κινηθεί νομικά εναντίον τους”, καταλήγει ο ίδιος.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι έπιασε την κουβέντα με το προσωπικό και μάλιστα έκανε κάποιες ερωτήσεις σε σχέση με τα εμβόλια.

Κάποια στιγμή και χωρίς να το αντιληφθούν οι υπάλληλοι του κέντρου υγείας, ο 46χρονος φέρεται να έκλεψε ένα φιαλίδιο με εμβόλιο της Pfizer.

Πιθανότατα να το αφαίρεσε, όπως λένε αστυνομικές πηγές, και να το έκρυψε στην τσέπη του. Στη συνέχεια, χαιρέτησε, επιβιβάστηκε σε μηχανάκι και έφυγε.

Το προσωπικό κατάλαβε σχεδόν αμέσως ότι έλειπε το φιαλίδιο, το οποίο το είχαν έτοιμο προς χρήση. Έτσι, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία που συνέλαβε τον 46χρονο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα