Κοντιάδης για Ντογιάκο: “Νομικά αστήρικτη γνωμοδότηση, αποσκοπεί στον ευνουχισμό της ΑΔΑΕ”

Κοντιάδης για Ντογιάκο: “Νομικά αστήρικτη γνωμοδότηση, αποσκοπεί στον ευνουχισμό της ΑΔΑΕ”
Ο Ξενοφών Κοντιάδης Eurokinissi

Τη γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου σχολίασε με ανάρτησή του ο Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας.

Την άμεση αντίδραση του Καθηγητή Δημοσίου Δικαίου και Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας, Ξενοφώντα Κοντιάδη έφερε η γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, που κράτησε στο “σκοτάδι” την υπόθεση των υποκλοπών με τη διευκρίνιση ότι η ΑΔΑΕ δεν έχει, πλέον, αρμοδιότητα να διαχειρίζεται αιτήματα πολιτών για ενημέρωση σχετικά με παρακολούθησή τους για λόγους εθνικής ασφάλειας ή να απευθύνεται για αυτό τον λόγο σε παρόχους τηλεφωνίας.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής έγραψε:

Η σημερινή γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με την οποία επιχειρεί να περιορίσει το ελεγκτικό έργο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, είναι νομικά αστήρικτη, παρερμηνεύοντας την ισχύουσα νομοθεσία και το άρθρο 19 παρ. 2 του Συντάγματος. Είναι προφανές ότι αποσκοπεί στον ευνουχισμό της Αρχής, όπως δυστυχώς είχαμε προβλέψει ότι θα συμβεί πριν από λίγες μέρες. Ο νομικός κόσμος θα αντιταχθεί σθεναρά στην αδιανόητη παρέμβαση του εισαγγελέα στη συνταγματικά και νομοθετικά κατοχυρωμένη αποστολή της ΑΔΑΕ, με την οποία εκδηλώνεται άλλο ένα εγχείρημα συγκάλυψης του σκανδάλου των παρακολουθήσεων”.

Η ανάρτησή του:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα