Κοροναϊός: Σε καραντίνα 14 ημερών ο Έλληνας που επέστρεψε από την Κίνα - "Ήταν επικίνδυνα"

Λεωφορείο μεταφέρει Ευρωπαίους πολίτες που έφτασαν στη Γαλλία από την Κίνα
Λεωφορείο μεταφέρει Ευρωπαίους πολίτες που έφτασαν στη Γαλλία από την Κίνα AP

Στη Γαλλία βρίσκεται πλέον ο Αλεξ Ζαχάρ, ο Έλληνας που παρέμενε εγκλωβισμένος στην κινεζική πόλη Ουχάν λόγω της επιδημίας του νέου κοροναϊού. Οι πρώτες του περιγραφές για την κατάσταση που βίωσε.

«Κάθομαι στο αεροπλάνο, φοράω μία μάσκα και είναι οι γιατροί γύρω μου και έχει πολλή φασαρία. Θα με κρατήσουν εδώ για 14 ημέρες πριν μπορέσω να ταξιδέψω αλλά όταν μπορέσω να φύγω το σχέδιό μου είναι να έρθω στην Αθήνα. Αλλά δεν θα με αφήσουν να φύγω για δύο εβδομάδες» δήλωσε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, στιγμές μετά την προσγείωσή του στη Γαλλία, ο Έλληνας που επέστρεψε από την Κίνα λόγω κοροναϊού.

Όπως αναφέρει ο ίδιος δεν έχει κανένα σύμπτωμα, ωστόσο θα κρατήσουν τον ίδιο και τη σύζυγό του, η οποία είναι έγκυος, σε καραντίνα. «Θα μας κρατήσουν ούτως ή άλλως καραντίνα. Καλύτερα είναι αυτό από το να μέναμε στην Ουχάν. Η γυναίκα μου είναι εδώ μαζί μου. Είναι 8 μηνών έγκυος. Δεν μπορούσαμε να καθίσουμε παραπάνω», τόνισε χαρακτηριστικά.

ADVERTISING

«Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι αν δεν είχαμε αυτούς τους ανθρώπους, τους Ελληνες (διπλωμάτες), να μας βοηθήσουν, εγώ ακόμα εκεί θα ήμουν με τη γυναίκα μου που, όπως σας είπα, είναι 8 μηνών έγκυος και ήταν πολύ επικίνδυνη η κατάσταση. Επρεπε να φύγουμε γρήγορα», κατέληξε.


Ευχαριστίες ΥΠΕΞ στη Γαλλία


Ευγνωμοσύνη στη Γαλλία για την οργάνωση του επαναπατρισμού Έλληνα και άλλων πολιτών της ΕΕ από την πόλη Ουχάν της Κίνας, με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, εκφράζει με ανάρτηση στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών στην ίδια ανάρτηση ευχαριστεί τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-ιβ Λε Ντριάν και το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών για την αλληλεγγύη και την υποστήριξή τους.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, σήμερα ένας από τους τρεις Έλληνες γύρισε από την επαρχία Χουμπέι της Κίνας στη Γαλλία και είναι καλά στην υγεία του. Το υπουργείο Εξωτερικών είναι επίσης σε συνεχή επικοινωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και τους Ευρωπαίους εταίρους για να επαναπατριστούν κι άλλοι δύο Έλληνες που παραμένουν σε περιοχή της Κίνας που τελεί υπό καραντίνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Κίνα
SHARE:

24Media Network