Κορονοϊός: 8 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Κορονοϊός: 8 νέα κρούσματα στην Ελλάδα
Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας Eurokinissi

Αύξηση κρουσμάτων του κορονοϊού κατά μόλις 8 στην Ελλάδα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, το απόγευμα του Σαββάτου. Συνολικά έχουν καταγραφεί στη χώρα μας 2620 κρούσματα και 143 θάνατοι.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου 8 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 2620.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο έχουμε τρεις καταγεγραμμένους θανάτους με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 143, 106 άνδρες και 37 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 74 έτη.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, 593 (22,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1301 (49,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Επίσης 37 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 8 ( είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 92% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Θετικό είναι το γεγονός ότι 77 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 78207 κλινικά δείγματα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Ο κ. Τσιόδρας έκανε ειδική αναφορά στις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ που ξεκινούν της δράση τους από τη Δευτέρα 4 Μαΐου.

Διευκρινίσεις έδωσε ο καθηγητής σχετικά με τη χρήση φαρμάκων για την υπέρταση (πίεση). Όπως σημείωσε ο κ. Τσιόδρας, 3 μελέτες που δημοσιεύτηκαν στο New England Journal of Medicine, με συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων ατόμων από Ιταλία, Ασία, Β. Αμερική, Ευρώπη κ.α. απέδειξαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από τα φάρμακα αυτά. Υπήρξε κατά την αρχή της επιδημίας ένας προβληματισμός αν τα φάρμακα αυτά μπορεί να επιβαρύνουν έναν ασθενή με κορονοϊό ή αν τον κάνουν πιο ευάλωτο στον να προσβληθεί από αυτό. Πάντως μετά τις μελέτες αυτές αποδείχτηκε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.

Ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε ότι μετά από 10 ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων της Covid-19, έχει αποδειχτεί ότι δεν μεταδίδεται ο κορονοϊός και μάλιστα ότι και η 14ημερη καραντίνα είναι ένα αυστηρό μέτρο. Πολλές φορές νεκρό “υλικό” του ιού μπορεί να παραμένει στον οργανισμό και να φαίνεται κάποιο τεστ θετικό ενώ ουσιαστικά δεν είναι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα