Κορονοϊός: Διευκρινίσεις για τα τεστ ζητούν οι φαρμακοποιοί

Κορονοϊός: Διευκρινίσεις για τα τεστ ζητούν οι φαρμακοποιοί
Έλεγχος για κορονοϊό pixaby

Με επιστολή του στις υγειονομικές αρχές, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητά διαρκή ενημέρωση για τα τεστ του κορονοϊού

Επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τους αρμόδιους φορείς απέστειλε σήμερα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, ζητώντας συγκεκριμένες οδηγίες αναφορικά με τα τεστ ελέγχου για κορονοϊό. Όπως τονίζεται οι φαρμακοποιοί και τα φαρμακεία της κοινότητας θέλουν να συνδράμουν στην αντιμετώπιση του ιού και λόγω της φιλολογίας που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα σχετικά με τους ελέγχους θέλουν να έχουν διαρκή ενημέρωση.

Ειδικότερα αναφέρουν ότι θα ήθελαν, όποτε κριθεί κατάλληλη η χρήση τέτοιων τεστ στην κοινότητα, να εκδοθούν οδηγίες σχετικά:

α) Με το ποια τεστ είναι αποτελεσματικά και ασφαλή

β) Πότε αυτά θα ήταν ωφέλιμο να χρησιμοποιηθούν

γ) Σε ποιες περιπτώσεις ασθενών θα ήταν ωφέλιμο να χρησιμοποιηθούν

Στη διαμόρφωση αυτή των οδηγιών ο ΠΙΣ ζητά να συμμετέχει ενεργά στην ομάδα εργασίας.

Η επιστολή εστάλη προς τους Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, Υφυπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, Πρόεδρο ΕΟΦ κ. Δημήτρη Φιλίππου και Πρόεδρο ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Όπως αναφέρουν, κατόπιν της ενημέρωσης που πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για την επιδημία του Covid-19 στις 27 Μαρτίου, καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας και τα όσα ανέφερε σχετικά με τα διαγνωστικά τεστ για τον Covid-19, στάλθηκε επιστολή προς τα φαρμακεία της χώρας μέσω της οποίας κοινοποιήθηκαν οι νεότερες πληροφορίες και συστήθηκε να μην προχωρήσουν σε εφοδιασμό τέτοιων τεστ μέχρι νεότερης οδηγίας από την Πολιτεία.

Επιδίωξη, αναφέρει ο ΠΙΣ, είναι οι φαρμακοποιοί μαζί με όλους τους υπόλοιπους επαγγελματίες της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας να συμβάλλουν, υπό τον συντονισμό της Πολιτείας, στην αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα