Θρίλερ στις κλινικές “Ταξιάρχαι” και “Κασταλία”: Κρούσματα κορονοϊού, τρεις νεκροί και παρέμβαση εισαγγελέα

Θρίλερ στις κλινικές “Ταξιάρχαι” και “Κασταλία”: Κρούσματα κορονοϊού, τρεις νεκροί και παρέμβαση εισαγγελέα
Η ιδιωτική κλινική "Ταξιάρχαι" στο Περιστέρι όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού Eurokinissi

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές για δύο κλινικές, την "Ταξιάρχαι" στο Περιστέρι και την "Κασταλία" στο Ελληνικό, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού. Οργή Χαρδαλιά.

Εντολή για την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Βαγγέλης Ιωαννίδης, για την υπόθεση των κρουσμάτων κορονοϊού σε ασθενείς και νοσηλευτικό προσωπικό, που εντοπίστηκαν στην ιδιωτική κλινική “Ταξιάρχαι” στο Περιστέρι, αλλά και σύμφωνα με πληροφορίες τριών θανάτων ασθενών.

Ο εισαγγελέας, με άμεση παρέμβαση του λίγο μετά την ενημέρωση για το θέμα της κλινικής, έδωσε εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με την μορφή κατεπείγοντος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες υπευθύνων της ιδιωτικής κλινικής.

Στο πλαίσιο της έρευνας, σύμφωνα με την εισαγγελική εντολή, θα αναζητηθεί εάν υπήρξε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για την διάδοση ασθενειών, που προβλέπονται στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα.

Παράλληλα, ο κ. Ιωαννίδης ενημερώνεται διαρκώς και για την περίπτωση δεύτερης ιδιωτικής κλινικής, στα νότια προάστια, όπου φαίνεται να εντοπίστηκε κρούσμα.

Συγκεκριμένα, η κλινική “Κασταλία” στο Ελληνικό είναι η δεύτερη δομή υγείας με κρούσματα κορονοϊού.

Ο κ. Χαρδαλιάς κατέστησε σαφές ότι θα αναζητηθούν ευθύνες, καθώς ελέγχεται αν τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας καθώς όπως όλα δείχνουν η διασπορά του κορονοϊού ήταν μεγάλη. Δεν πρόκειται να υπάρξουν εκπτώσεις για κανέναν στην άσκηση των καθηκόντων όλων όσων διαχειρίζονται ανθρώπινη ζωή, διαμήνυσε ο κ. Χαρδαλιάς και κάλεσε όσους εργάζονται σε τέτοιες δομές να εφαρμόσουν κάθε πρωτόκολλο.

Ο κ. Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση της Πέμπτης έκανε λόγο για τουλάχιστον 28 κρούσματα κορονοϊού στη κλινική “Ταξιάρχαι” στο Περιστέρι. Από τα 28 κρούσματα, τα 13 αφορούσαν τροφίμους της κλινικής, ενώ τα 11 εργαζομένους. Ακόμη πρόσθεσε πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ενώ η κλινική τέθηκε ήδη σε καραντίνα. Επιπλέον ο κ. Χαρδαλιάς συμπλήρωσε ότι έχουν ληφθεί 101 δείγματα, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου.

“Βρεθήκαμε στην δομή με τον κ. Τσιόδρα σήμερα (σσ την Πέμπτη), η δομή τέθηκε σε καραντίνα, στεγανοποιήθηκε, έχει τοποθετηθεί υπεύθυνος επιστημονικός και υπεύθυνος διοικητικός, ταυτόχρονα παρακολουθούμε και τα υπόλοιπα δείγματα. Έχουμε άλλα 45 δείγματα να πάρουμε μέχρι το βράδυ και όλες οι απαραίτητες κινήσεις που χρειάζονταν για να μπορέσουμε να διαφυλάξουμε την υγεία των υπολοίπων τροφίμων και αυτών που νοσούν και αυτών οι οποίοι βρέθηκαν αρνητικοί και όλες οι απαραίτητες ιχνηλατήσεις είναι σε εξέλιξη.

Οι επιστημονικά υπεύθυνοι θα ελεγχθούν και θα ελεγχθούν και πειθαρχικά και ποινικά σε σχέση με τα πραγματικά περιστατικά και κυρίως για πιθανές ευθύνες ή αμέλεια στην τήρηση των διαδικασιών. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο, το τόνισε ο κ. Τσιόδρας, το τονίζουν όλοι οι επιδημιολόγοι μας, όλοι οι επιστήμονες μας. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι εκπτώσεις στην άσκηση των καθηκόντων όλων όσων διαχειρίζονται ανθρώπινη ζωή, δεν πρόκειται να υπάρξουν για κανέναν. Παρακολουθούμε τα δεδομένα, καλούμε όλους όσους εργάζονται σε τέτοιου είδους δομές να εφαρμόσουν κάθε πρωτόκολλο, να πάρουν κάθε μέτρο και σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι αντιληπτό, ότι η σχέση ευθύνης απέναντι στην ανθρώπινη ζωή είναι αδιαπραγμάτευτη”, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα