Κορονοϊός: Επανέρχεται η καθημερινή ενημέρωση για τα κρούσματα

Κορονοϊός: Επανέρχεται η καθημερινή ενημέρωση για τα κρούσματα
Κρούσματα σε ιδιωτική κλινική Eurokinissi

Η εμφάνιση κρουσμάτων σε διάφορες περιοχές στη χώρα αλλά και η χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων οδήγησαν στην απόφαση για τακτική γραπτή ενημέρωση, ώστε να δοθεί ένα τέλος στην παραφιλολογία.

Στην αλλαγή της επικοινωνιακής πολιτικής ανακοίνωσης των στοιχείων για την πορεία της επιδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, προχώρησε το Υπουργείο Υγείας ξεκινώντας από σήμερα και πάλι την ανάρτηση της ημερήσιας επιδημιολογική έκθεσης στο site του ΕΟΔΥ. Η ενημέρωση θα είναι μόνο γραπτή και δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρξει και κάποια έκτακτη τις επόμενες ημέρες ζωντανή ενημέρωση. Αιτία της επαναφοράς φαίνεται να αποτελεί η παραφιλολογία για την εμφάνιση κρουσμάτων αλλά και η χαλάρωση των μέτρων από πλευράς μερίδας πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι οι κκ Σωτήρης Τσιόδρας – αρχικά μόνος – και κ. Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωναν τους πολίτες από τις 26 Φεβρουαρίου και για 72 ημέρες . Οι καθημερινές ενημερώσεις από το υπουργείο Υγείας για την πορεία του ιού στη χώρα είχαν γίνει μάλιστα η κορυφαία στιγμή στην ελληνική τηλεόραση.

Εν συνεχεία η ενημέρωση από τις 26 Μαΐου εξακολούθησε να είναι καθημερινή αλλά με γραπτή αναφορά και το τελευταίο διάστημα οι ανακοινώσεις καθιερώθηκε να γίνεται μια φορά την εβδομάδα.

“Είναι τώρα η ώρα που δεν χρειάζεται η τακτική ενημέρωση. Το πραγματικό R (βαθμός μετάδοσης του ιού) ήταν χθες το βράδυ 0,33. Θα έχουμε καθημερινή γραπτή αναφορά μέχρι τις 31 Μαΐου. Και έπειτα θα υπάρχει μια ανακοίνωση την εβδομάδα από το υπουργείο Υγείας”, είχαν πει Τσιόδρας και Χαρδαλιάς στην τελευταία τους τηλεοπτική ενημέρωση.

Οι τελευταίες βέβαια αναφορές για διάσπαρτα ανά την Ελλάδα κρούσματα, φαίνεται να κατέστησε αναγκαία την ενημέρωση ώστε να γνωρίζουμε όλοι ότι ο ιός δεν έχει εξαλειφθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα