Κορονοϊός: “Καμπανάκι” για τα Μέσα Μεταφοράς – Το Rt στην Αττική μπορεί να ξεφύγει

Κορονοϊός: “Καμπανάκι” για τα Μέσα Μεταφοράς – Το Rt στην Αττική μπορεί να ξεφύγει
Επιβάτες με μάσκα αποβιβάζοντα από λεωφορείο του ΟΑΣΑ Eurokinissi

Ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος επισήμανε ότι ήδη πιέζεται το σύστημα υγείας στην Αττική εξαιτίας του αριθμού των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία και κυρίως των σοβαρών περιστατικών.

Στην επικινδυνότητα του συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αναφέρθηκε ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος, ο οποίος τόνισε πως θα πρέπει να “αραιώσει ο κόσμος” και ότι “τώρα είναι μια ευκαιρία με τα κλιμακωτά ωράρια προσέλευσης στην εργασία”.

Σε δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας 21/9 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής επεσήμανε πως το σύστημα Υγείας στην Αττική πιέζεται λόγω του αριθμού των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία και κυρίως των βαριών περιστατικών. Όπως εξήγησε, καλύπτεται σημαντικό κομμάτι των ελεύθερων κλινών που υπάρχουν για τον κορονοϊό.

Παράλληλα, επεσήμανε το τοπικό Rt, στην Αθήνα είναι στο 1-1,1, ωστόσο “πρέπει να προσέχουμε γιατί το Rt μπορεί να ξεφύγει και να φτάσει το R0”.

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Γώγο, θα αποδώσουν και στόχος είναι τις επόμενες 10-15 μέρες να έχουν περιοριστεί τα κρούσματα σε κάτω από 100 και ο δείκτης Rt κάτω από το 1.

Ο κύριος Γώγος απέκλεισε το ενδεχόμενο επαναφοράς των SMS ως περιοριστικό μέτρο και σχολίασε “ήδη ζούμε ένα ήπιο lockdown”.

Αναφορικά με τα “rapid test”, τα χαρακτήρισε “επανάσταση” κι εξέφρασε τη γνώμη ότι θα βοηθήσουν αρκετά στον έλεγχο της νόσου γιατί είναι γρήγορα, εύκολα, απλά και φθηνά. “Το πλεονέκτημα είναι ότι στο νοσοκομείο έχεις γρήγορη διάγνωση και απομονώνεις το περιστατικό”, συμπλήρωσε.

Όσον αφορά το εμβόλιο, ο καθηγητής απάντησε πως θα υπάρχει μέχρι την Άνοιξη, ώστε να καλυφθούν τουλάχιστον οι ευαίσθητες ομάδες. “Αν η αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι γύρω στο 60%, θα είμαστε ικανοποιημένοι” κατέληξε.

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα