Κορονοϊός: Έξι οι νεκροί στην Ελλάδα μέσα σε 24 ώρες

Κορονοϊός: Έξι οι νεκροί στην Ελλάδα μέσα σε 24 ώρες
Ασθενοφόρο έξω από κλινική Eurokinissi

Στους 249 ανέρχονται συνολικά οι θάνατοι από κορονοϊό, καθώς το μεσημέρι της Τετάρτης κατέληξαν ένας 83χρονος στην Πτολεμαΐδα και ένας 87χρονος στη Θεσσαλονίκη ενώ χθες επίσης μια 65χρονη στη Μυτιλήνη.

Ιδιαίτερα άσχημα εξελίχθηκε το τελευταίο 24ωρο όσον αφορά τις απώλειες ανθρώπινων ζωών από την επιδημία κορονοϊού, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στον κατάλογο των θυμάτων προστέθηκαν άλλοι δύο συμπολίτες μας.

Πρόκειται για ένα 83χρονο ασθενή που έπασχε από υποκείμενα νοσήματα από το Γρεβενά, ο οποίος κατέληξε στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Την ίδια στιγμή κατέληξε πριν λίγο και ένας 87χρονος στο Νοσοκομείο Παπανικολάου ο οποίος ήταν επίσης φιλοξενούμενος στο Γηροκομείο Αγία Κυριακή.

Επίσης χθες Τρίτη καταγράφηκε και ένας ακόμη θάνατος μίας 65χρονης στη Μυτιλήνη, που δηλώθηκε σήμερα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 249. Η γυναίκα έπασχε επίσης από υποκείμενο νόσημα.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι τις τελευταίες 24 ώρες έχουν καταγραφεί και άλλοι 3 θάνατοι με το συνολικό απολογισμό να φτάνει τους 6, αριθμός ιδιαίτερα υψηλός.

Νωρίτερα σήμερα είχε καταλήξει και μια 90χρονη η οποία έπασχε από υποκείμενο νόσημα και νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Παπανικολάου.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης (25/08) 168 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8987, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες. 1910 (21.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4074 (45.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Πλέον έχουμε 249 θανάτους συνολικά στη χώρα. Από τα θύματα, 88 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.6% και είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα