Κορονοϊός: Σε ισχύ τα νέα μέτρα για τις αποστάσεις στα καταστήματα

Κορονοϊός: Σε ισχύ τα νέα μέτρα για τις αποστάσεις στα καταστήματα
Μέτρα κατά του νέου κορονοϊού Eurokinissi

Αναρτήθηκε η απόφαση με τους κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας, στους χώρους συνάθροισης κοινού, για τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού. Αναλυτικά τι ισχύει.

Αναρτήθηκε την Κυριακή στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων η απόφαση με τους αναλυτικούς κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Οι διοικήσεις ιδιωτικών επιχειρήσεων, η λειτουργία των οποίων δεν έχει απαγορευθεί στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού, οφείλουν να διασφαλίζουν την τήρηση συγκεκριμένων μέτρων κατά την προσέλευση των καταναλωτών.

https://www.news247.gr/download/4163//567000/fek1.pdf

Υπενθυμίζεται πως τα νέα μέτρα ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης από τον υφυπουργό προστασίας του πολίτη Νίκο Χαρδαλιά.

Όπως ανακοίνωσε υποχρεωτική καθίσταται η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους από 1η Αυγούστου έως και τις 31.

Στους κλειστούς χώρους συγκαταλέγονται και οι χώροι λατρείας. Εξαιρούνται οι χώροι εστίασης, άτομα με αναπνευστικά προβλήματα και παιδιά κάτω των 3 ετών.

Επίσης,

  • από 1η Αυγούστου έως 15 Αυγούστου απαγορεύονται οι επισκέψεις σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, αστέγων και νοσοκομεία, καθώς και των ιατρικών επισκεπτών στα νοσοκομεία.
  • από 3 εως 15 Αυγούστου θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαπτίσεων και κηδειών.
  • απο 3 Αυγούστου έως 9 Αυγούστου δεν θα επιτρέπεται να υπάρχουν όρθιοι πελάτες σε μπαρ, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα.
  • έως τις 31 Αυγούστου παρατείνεται η απαγόρευση των πανηγυριών και άλλων ανοικτών εκδηλώσεων καθώς και τα μέτρα αποστάσεων σε παραλίες, σε ιδιωτικά πλοία αναψυχής και επαγγελματικά τουριστικά πλοία.
  • έως τις 15 Αυγούστου ισχύει και η αναστολή αεροπορικών και θαλασσίων συνδέσεων με Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.
  • έως τις 15 Αυγούστου παρατείνεται επίσης η απόφαση για τις χερσαίες συνδέσεις συνοριακά σημεία εισόδου αρνητικού PCR τεστ 72 ωρών για Προμαχώνα, καθώς και η απόφαση για αρνητικό τεστ PCR 72 ωρών για τους προερχομένους αεροπορικώς από Βουλγαρία, Ρουμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
  • έως 15 Αυγούστου ισχύει η σύσταση για χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους όπου δεν μπορούν να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα