Ηχηρό μήνυμα Τσιόδρα: "Τερματίστε την ενδοοικογενειακή βία, καλύτερα να πάρετε πρόστιμο έξω"

Συγκέντρωση και πορεία για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Έμφυλης Βίας
Συγκέντρωση και πορεία για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Έμφυλης Βίας EUROKINISSI

Το δικό του μήνυμα για τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας έστειλε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Πού μπορεί κανείς να απευθυνθεί για να καταγγείλει περιστατικά.

Το δικό του ηχηρό μήνυμα για τον τερματισμό φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας εν μέσω κορονοϊού, έστειλε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση του Σαββάτου για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Αναφερόμενος στα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας, ο κ. Τσιόδρας έστειλε συγκεκριμένα το εξής μήνυμα: "Μαζί μπορούμε και πρέπει να προλάβουμε τη βία παντού".

ADVERTISING

Αναλυτικά όπως σημείωσε: "Ο ιός αλλάζει τις συνήθειες της καθημερινότητάς μας. Ένας ιός μας περιορίζει. Αλλά δεν πρέπει να καταργεί την κατανόηση του διπλανού μας. Φαινόμενα οικογενειακής βίας είναι απαράδεκτα. Είναι προτιμότερο να βγούμε έξω και να πάρουμε πρόστιμο".

Ο κ. Τσιόδρας άλλωστε επικαλέστηκε τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος έκανε έκκληση για " ειρήνη στο σπίτι -και στα σπιτικά- όλου του κόσμου".

"Πρόσφατα έκανα έκκληση για άμεση παγκόσμια εκεχειρία ώστε να επικεντρωθούμε στον κοινό μας αγώνα να ξεπεράσουμε την πανδημία. Έκανα έκκληση για τον τερματισμό της βίας, παντού. Τώρα. Αλλά η βία δεν περιορίζεται στο πεδίο της μάχης. Για πολλές γυναίκες και κορίτσια η απειλή ελλοχεύει εκεί που θα έπρεπε να είναι πιο ασφαλείς. Στα ίδια τους τα σπίτια. Γι' αυτό κάνω σήμερα νέα έκκληση για ειρήνη στο σπίτι -και στα σπιτικά- όλου του κόσμου" ανάφερε στη δική του δήλωσή ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

Μάσκα-19

Σημειώνεται πως τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα οι αναζητήσεις του όρου "ενδοοικογενειακή βία νόμος" παρουσιάζει μεγάλη αύξηση.

Όπως μετέδωσε άλλωστε η ΕΡΤ, σε περίπτωση που κάποιος αναφέρει στο φαρμακοποιό του τον κωδικό "Μάσκα-19" τότε εκείνος θα πρέπει διακριτικά να κρατήσει τα στοιχεία του πελάτη του και να ενημερώσει τη γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, η οποία είναι µία υπηρεσία εθνικής εμβέλειας που δίνει τη δυνατότητα στα θύματα να επικοινωνήσουν άµεσα µε ένα φορέα αντιµετώπισης της έµφυλης βίας.

Τη γραμμή στελεχώνουν ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι που παρέχουν άμεση βοήθεια σε έκτακτα και επείγοντα περιστατικά βίας σε 24ωρη βάση, 365 µέρες το χρόνο.

Ταυτόχρονα υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας των γυναικών µέσω της διεύθυνσης e-mail:[email protected]

Γραμμές και Σημεία Αναφοράς της Ενδοοικογενειακής βίας

-Στο 197 (24ωρη γραμμή Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης)

-Στον Συνήγορο του Πολίτη - Συνήγορο του Παιδιού, τηλ.: 213 1306744, 213 1306710, 213 1306703 (γραμματεία)

-Στην 24ωρη Εθνική Γραμμή Παιδικής Προστασίας 1107 του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης

-Στη γραμμή 11525 της Ένωσης "Μαζί για το Παιδί", Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-21:00

-Στην 24ωρη Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά 1056 του Συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού»

-Στη Γραμμή SOS 15900, υπηρεσία εθνικής εμβέλειας, που δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες θύματα βίας ή σε τρίτα πρόσωπα να επικοινωνήσουν άμεσα με έναν φορέα αντιμετώπισης της έμφυλης βίας. Υπάρχει δυνατότητα και ηλεκτρονικής επικοινωνίας στο email [email protected]

-Στη γραμμή 10306, που ξεκίνησε το Υπουργείο Υγείας και οργανώνεται υπό τις επιστημονικές κατευθύνσεις και την εποπτεία της Α' Ψυχιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

-Στις εισαγγελικές αρχές, ή στο τοπικό αστυνομικό τμήμα

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Σωτήρης Τσιόδρας
SHARE:

24Media Network