Κορονοϊός στη Θεσσαλονίκη: Ψάχνουν οδηγούς ταξί που μετέφεραν την 38χρονη – Εκδρομή είχε πάει ο γιος της

Κορονοϊός στη Θεσσαλονίκη: Ψάχνουν οδηγούς ταξί που μετέφεραν την 38χρονη – Εκδρομή είχε πάει ο γιος της
Το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη MotionTeam

Συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών για τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή η 38χρονη μετά την επιστροφή της από το Μιλάνο. Απολύμανση στο κτίριο της ΧΑΝΘ, όπου είχε πάει επίσκεψη με το σχολείο του ο γιος της, ο οποίος επίσης νοσεί.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες των αρχών στη Θεσσαλονίκη σχετικά με την εύρεση των ατόμων με τα οποία ήρθε σε επαφή η 38χρονη, το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού στην Ελλάδα. Η γυναίκα, που είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο της Ιταλίας, νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ, όπως και ο γιος της.

Οι αρχές αναζητούν για προληπτικούς λόγους οδηγούς ταξί, οι οποίοι μετέφεραν την 38χρονη. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Voria.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ταξί Ο Ερμής, Κλήμης Λεοντιάδης, οι οδηγοί αναζητούνται προκειμένου να υποβληθούν σε έλεγχο λόγω της κοντινής επαφής τους για αρκετή ώρα με την ασθενή.

«Στο τηλεφώνημα που δέχθηκα από την Πολιτική Προστασία του δήμου, με ενημέρωσαν για δύο ή τρεις οδηγούς που ήρθαν σε επαφή με τη γυναίκα» εξήγησε ο κ. Λεοντιάδης, επισημαίνοντας πως η ενέργεια αυτή γίνεται ξεκάθαρα για προληπτικούς λόγους.

Τα δρομολόγια που εκτέλεσαν τα ταξί είναι από την Άνω Τούμπα στο κέντρο και το αντίστροφο, ενώ ο τρίτος φέρεται να μετέφερε τη γυναίκα από το αεροδρόμιο μετά την άφιξή της από την Ιταλία, γεγονός ωστόσο που δεν επιβεβαιώνεται.

«Εμείς εκδώσαμε ανακοίνωση προς τους συναδέλφους, εκτιμώ πως απλά δεν θα την έχουν αντιληφθεί ακόμα» σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης.

Εκδρομή στο κτίριο της ΧΑΝΘ ο γιος της 38χρονης

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο γιος της 38χρονης, είχε πάει στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας εκπαιδευτική εκδρομή με το σχολείο του στο κτίριο της ΧΑΝΘ. Να σημειωθεί ότι το σχολείο του παιδιού θα μείνει κλειστό για δύο εβδομάδες.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΧΑΝΘ, τονίζει ότι πήρε διαβεβαιώσεις από τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας ότι δεν υφίσταται κίνδυνος και ότι προχωράει σε προληπτική απολύμανση των εγκαταστάσεων του κεντρικου κτιρίου.

“Με αφορμή την εκπαιδευτική επίσκεψη, στο κεντρικό κτήριο της Χ.Α.Ν.Θ., δημοτικού σχολείου, στο οποίο εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού, η Χ.Α.Ν.Θ. ενημερώνει:

Βρισκόμαστε σε πλήρη συνεργασία και ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον ΕΘΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, ο οποίος μας διαβεβαιώνει ότι δεν υφίσταται κίνδυνος.

Παρ΄ όλα αυτά, προχωράμε σε προληπτική απολύμανση όλων των εγκαταστάσεων του κεντρικού κτηρίου, σήμερα Πέμπτη 27/2/2020, από τις 16:30 έως 19:30 και εκτός αυτού του χρονικού διαστήματος συνεχίζουμε κανονικά τη λειτουργία μας.

Επισημαίνεται ότι τα αθλητικά προγράμματα στο κλειστό αθλητικό κέντρο Χ.Α.Ν.Θ.-ΗΡΩΝ-ΜΙΜΗΣ ΤΣΙΚΙΝΑΣ συνεχίζονται κανονικά”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα