Κορονοϊός: Στους 63 οι νεκροί – 1.613 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Στους 63 οι νεκροί – 1.613 τα κρούσματα στην Ελλάδα
Ο Σωτήρης Τσιόδρας Eurokinissi

Αύξηση θυμάτων και κρουσμάτων κορονοϊού ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής το υπουργείο Υγείας. Έχουν χάσει τη ζωή τους 63 άνθρωποι και έχουν καταγραφεί συνολικά στη χώρα 1613 κρούσματα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής 99 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, ωστόσο διευκρίνισε εκ των υστέρων ότι τα 30 εξ αυτών είχαν ήδη ανακοινωθεί.

Έτσι ο συνολικό αριθμός κρουσμάτων ανέρχεται πλέον στα 1.613. Από το σύνολο των κρουσμάτων δε, τα 121 προερχονται από το πλοίο Ελ. Βενιζέλος.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο, είχαμε 6 καταγεγραμμένους θανάτους, το βράδυ της Παρασκευής ωστόσο, στη μαύρη λίστα προστέθηκαν επιπλέον τέσσερις θάνατοι, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα στους 63.

Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 92 ασθενείς, 69 άνδρες και 23 γυναίκες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 11 ασθενείς έχουν εξέλθει από την εντατική.

Από το σύνολο των κρουσμάτων τα 335 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι στο εξωτερικό και τα 563 αποτελούν επαφές ήδη γνωστού κρούσματος.

Συνολικά έχουν διενεργηθεί 22.437 εργαστηριακοί έλεγχοι για κορονοϊό.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Στα αισιόδοξα μηνύματα της ημέρας περιλαμβάνεται πολύ πρόσφατη δημοσίευση από την Ακαδημία Επιστημών της Κίνας, που αφορά σε νέο πειραματικό φάρμακο για την καταπολέμηση και πρόληψη του κορονοϊού. Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι το φάρμακο αυτό φαίνεται να είναι περισσότερο αποτελεσματικό απ’ όλα τα υπόλοιπα που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή.

Ειδική αναφορά έκανε ο λοιμωξιολόγος και για τα ζώα συντροφιάς τονίζοντας ότι αν και έχει αποδειχτεί η παρουσία του ιού σε μια γάτα στο Βέλγιο και 2 σκύλους στο Χονγκ Κονγκ δεν είναι σε υψηλή ποσότητα για να μολύνουν ανθρώπους.

Σχετικά με τη διαδικασία των ελέγχων σημειώθηκε ότι “αυτή τη στιγμή υπάρχει επάρκεια για να κάνουμε ελέγχους και είμαστε ευγνώμονες στους επιστήμονες που συνεργαζόμαστε. Είμαστε σε επικοινωνία με την επιστημονική κοινότητα για τη διενέργεια των ελέγχων με τα αυστηρά κριτήρια που έχουν τεθεί”.

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε επίσης τα σχετικά αισιόδοξα μηνύματα που προκύπτουν από τους τελευταίους ελέγχους, αλλά τόνισε ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Είμαστε στο “τέλος της αρχής” της επιδημίας είπε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα