Κορονοϊός: Στους 63 οι νεκροί στην Ελλάδα – 10 θάνατοι σε μία ημέρα

Κορονοϊός: Στους 63 οι νεκροί στην Ελλάδα – 10 θάνατοι σε μία ημέρα
Eurokinissi

Ως η χειρότερη μέρα από την έναρξη της επιδημίας εξελίσσεται η Παρασκευή καθώς άλλοι 4 θάνατοι προστίθενται με το σύνολο για τη χώρα να φτάνει τους 63.

Ολοένα και αυξάνεται ο κατάλογος των θυμάτων από κορονοϊό στη χώρα, καθώς μετά και τους 6 θανάτους που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, άλλοι 4 προστέθηκαν χθες, το βράδυ (03/04). Πρόκειται για έναν 68χρονο στο νοσοκομείο Αττικόν, έναν 44χρονο που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό της Πάτρας και δύο ηλικιωμένες γυναίκες 85 και 89 ετών από την Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα αντίστοιχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώτος άνδρας νοσηλευόταν σε ΜΕΘ στο Αττικό, ενώ ο 44χρονος νοσηλευόταν με υποκείμενο νόσημα στην αιματολογική κλινική, για άλλο λόγο. Φαίνεται να παρουσίασε συμπτώματα και τον μετέφεραν στη μονάδα κορονοϊού. Του έκαναν τεστ και βγήκε θετικό για κορονοϊό. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και κατέληξε. Θετική φέρεται να είναι και η σύζυγος τους.

Επίσης η 85χρονη ήταν από το χωριό Δαμασκηνια και νοσηλευόταν περίπου 10 μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο, είχαμε 6 καταγεγραμμένους θανάτους με την Ελλάδα να θρηνεί 59 ανθρώπους, 44 άνδρες και 15 γυναίκες, το 95% εκ των οποίων, είχαν υποκείμενο νόσημα ήταν ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών.

Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 92 ασθενείς, 69 άνδρες και 23 γυναίκες. Αξίζει να σημειωθεί ότι 11 ασθενείς έχουν εξέλθει από την εντατική. Από το σύνολο των κρουσμάτων τα 335 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι στο εξωτερικό και τα 563 αποτελούν επαφές ήδη γνωστού κρούσματος.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα