Συναγερμός στο Κρανίδι: Τουλάχιστον 150 κρούσματα κορονοϊού στη δομή - Στο σημείο ο Χαρδαλιάς

Ο Νίκος Χαρδαλιάς
Ο Νίκος Χαρδαλιάς EUROKINISSI

Δεκάδες κρούσματα κορονοϊού φαίνεται να εντόπισε ο έλεγχος που πραγματοποιήθηκε μετά τον εντοπισμό εγκύου από τη Σομαλία που νόσησε από τον ιό.

Σε υγειονομική βόμβα φαίνεται να εξελίσσεται η δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κρανίδι, όπου προχθές εντοπίστηκε κρούσμα κορονοϊού σε έγκυο από τη Σομαλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες από τα 470 δείγματα που λήφθηκαν είναι θετικά και μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτά ξεπερνούν τα 150! Μια τέτοια εξέλιξη αναμένεται να αλλάξει άρδην την επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδα. Μάλιστα αναμένεται η ολοκλήρωση του ελέγχου και από δείγματα που λαμβάνονται λόγω της ιχνηλάτησης και ανάλογα με τον αριθμό των θετικών κρουσμάτων θα ληφθούν και τα σχετικά περιοριστικά μέτρα, χωρίς να αποκλείεται και να τεθεί σε καραντίνα ολόκληρη περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες φέρονται αν είναι θετικοί και δύο εργαζόμενοι Έλληνες που ασχολούνται με τους μετανάστες.

Με δεδομένα τα αποτελέσματα ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα στη δομή μεταναστών στο Κρανίδι Αργολίδας και λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή έσπευσαν ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Εμμανουήλ Λογοθέτη, τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, καθώς και κλιμάκιο της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ.

Στο Δημαρχείο Ερμιόνης στο Κρανίδι πραγαμτοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμέτοχη του Δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου και του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νικά.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες από τις τοπικές αρχές θα εγκατασταθεί στην Ερμιονίδα πολυάνθρωπο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και της ΓΓΠΠ για τον έλεγχο της κατάστασης.

Λίγο πριν ξεκινήσει η σύσκεψη ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε ότι : "Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Ο,τι πρέπει να γίνει θα γίνει με βάση το πρωτόκολλο, είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων".

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας μετέβη με τον Πρόεδρο του Οργανισμού, τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας στη δομή προσφύγων -ξενοδοχείο- στο Κρανίδι που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε ελέγχους σε φιλοξενούμενους της δομής, καθώς και σε προσωπικό της δομής, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της διασποράς κρουσμάτων με το νέο κορονοϊό.

Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 470 ωφελούμενους, καθώς και σε εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και της δομής και αναμένουμε τα αποτελέσματα. Επίσης, δόθηκαν αναλυτικές οδηγίες για περιορισμό τυχόν διασποράς της νόσου και ορθή λειτουργία της δομής, βάσει των πρωτοκόλλων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ο οποίος θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση τους ελέγχους όπου απαιτείται σε όλη τη χώρα, με γνώμονα την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και την προστασία των ευάλωτων πληθυσμών και των ευπαθών ομάδων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός
SHARE: