Κωστής Χατζηδάκης: Τούρτα Δρακουμέλ για τα γενέθλιά του

Κωστής Χατζηδάκης: Τούρτα Δρακουμέλ για τα γενέθλιά του
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ eurokinissi

"Ως εδώ! Δεν αντέχουμε άλλο! Δεν θα το επιτρέψουμε!" είναι το μήνυμα των εμποροϋπαλλήλων για τα νέα εργασιακά, και αφιερώνουν και μια διαφορετική τούρτα στον Κωστή Χατζηδάκη.

Πριν δύο ημέρες ο υπουργός Εργασίας έκλεισε τα 56 του χρόνια και τα γιόρτασε με μια τούρτα-έκπληξη που του αφιέρωσαν οι συνεργάτες του. Η εν λόγω τούρτα απεικόνιζε τον κ. Χατζηδάκη ως… Superman, με τη γνωστή στολή του σούπερ ήρωα, έχοντας από κάτω τα σήματα της ΔΕΗ, της “Olympic Air” και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ κάπου στην άκρη κρέμονταν και οι “συντάξεις”.

Σήμερα, Πέμπτη, οι σύλλογοι εμποροϋπαλλήλων επισκέφθηκαν το υπουργείο Εργασίας και αφιέρωσαν μια άλλη τούρτα στον υπουργό, με μηνύματα γα το 8ωρο, με αφορμή το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που έρχεται.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ eurokinissi

Το σκίτσο στην τούρτα είναι του Δημήτρη Γεωργοπάλη, ο οποίος ανέβασε και το καρέ στη σελίδα του στο Facebook.

Σχετικό κωμικό βιντεάκι είχε φτιάξει και η ΚΝΕ:

Θυμίζουμε την επίμαχη τούρτα, όπως την ανέβασε ο υπουργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Στο μήνυμα για τη σημερινή τους κινητοποίηση, οι εμποροϋπάλληλοι καταγγέλλουν πως τη στιγμή που οι εργαζόμενοι στον κλάδο μετρούν “νεκρούς συναδέλφους αλλά και δεκάδες ασθενείς σε νοσοκομεία και στα σπίτια τους”, η κυβέρνηση “ετοιμάζεται να φέρει τις ανατροπές του αιώνα, τη διάλυση της ζωής μας, των μισθών μας, του εργάσιμου χρόνου”.

“Είναι κρίμα σε αυτές τις συνθήκες ο υπουργός Εργασίας να κόβει την τούρτα για τα γενέθλιά του σε στενό κύκλο”, σχολιάζει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων μετά τη δημοσιοποίηση από τον υπουργό σχετικών φωτογραφιών, και καλεί τους εργαζόμενους στη σημερινή κινητοποίηση ώστε “να “γιορτάσουμε” την προσπάθεια της κυβέρνησης να καταργήσει το 8ωρο”.

Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται και στην Περιφέρεια.

Πορεία πραγματοποίησε άλλωστε και η ΠΟΕΔΗΝ με στάση εργασίας από τις 9 π.μ. έως τις 3 μ.μ.

“Η ένταξη στα Βαρεά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα είναι αίτημα ζωτικής σημασίας για αξιοπρεπή υπηρεσιακό και συνταξιοδοτικό βίο. Η μονιμοποίηση των εκτάκτων είναι χρέος όλων μας. Να μην απολυθεί ούτε ένας συμβασιούχος – επικουρικός. Η αύξηση των μισθών είναι επιτακτική ανάγκη για να ζούμε με αξιοπρέπεια. Η ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας και ΕΚΑΒ διαχρονικό βασικό αίτημα για ασφαλείς συνθήκες νοσηλείας και εργασίας. Ο χαρακτηρισμός του θανάτου των συναδέλφων από κορονοϊό ως εργατικό ατύχημα είναι υποχρέωση της πολιτείας”, τα βασικά αιτήματα των υγειονομικών, όπως τα αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version