Κούγιας για Ριχάρδο: Άσχετοι αστυνομικοί διόγκωσαν την υπόθεση

Κούγιας για Ριχάρδο: Άσχετοι αστυνομικοί διόγκωσαν την υπόθεση
Ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας Eurokinissi

Ο γνωστός ποινικολόγος μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 είπε, πως ακόμη δεν έχει λάβει γνώση του κατηγορητηρίου του πελάτη του, σημειώνοντας πως η Αστυνομία "συνεχώς παραπληροφορεί και διογκώνει πράγματα".

Για διόγκωση της υπόθεσης έκανε λόγο μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης του ιδιοκτήτη αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, Ριχάρδο, που φέρεται να εμπλέκεται σε λαθρεμπόριο χρυσού.

Ο κ. Κούγιας μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι οι αστυνομικοί “για δικούς τους λόγους” έκαναν περισσότερες υποθέσεις μία, με τους εμπλεκόμενους να μην γνωρίζονται καν μεταξύ τους.

“Είναι μία υπόθεση διογκωμένη, την επεξεργάστηκαν αστυνομικοί άσχετοι με τις διατάξεις της φορολογικής νομοθεσίας και του τελωνειακού κώδικα και κατά το δοκούν έφτιαξαν σενάρια, που έστειλαν στη διωκτική αρχή, που είναι η εισαγγελία”, δήλωσε, σημειώνοντας πως την υπόθεση ανέλαβε ειδικός ανακριτής, επειδή φέρεται να εμπλέκεται αστυνομικός, που είναι δημόσιος υπάλληλος.

“Μας ενδιαφέρει η γνώμη των δικαστών όχι των αστυνομικών. Σε αυτό το στάδιο περιμένουμε την κρίση της ανακρίτριας διαφθοράς. Αύριο θα ζητήσουμε περαιτέρω προθεσμία να απολογηθούμε. Δεν γνωρίζουμε ακόμη το κατηγορητήριο, αύριο θα πληροφορηθούμε. Θα απολογηθούμε την Κυριακή”.

Ο κ. Κούγιας είπε δε, πως η υπόθεση “μπορεί να αποδειχθεί το φιάσκο της δεκαετίας”, καθώς κατά την κρίση του ίδιου και των συνεργατών του, “η αστυνομία συνεχώς παραπληροφορεί και διογκώνει πράγματα”. “Αυτή τη στιγμή ακούγεται μονόπλευρα η άποψη της αστυνομίας”, είπε, διαψεύδοντας την ύπαρξη παράνομου κτιρίου και αποθήκης που αφορούν τον πελάτη του.

Μάλιστα, έκανε λόγο για “μπουζούριασμα ανθρώπων που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους”, “επειδή η αστυνομία υποπτεύεται πράγματα και έφτιαξε ένα σενάριο. Αυτά όμως δεν είναι υποδομή για δικαστική απόφαση, που πρέπει να είναι σύμφωνη με τον νόμο και όχι με τις υποψίες του κάθε αστυνομικού. Το τι θα γίνει στα δικαστήρια θα το αποφασίσουν τα δικαστήρια”.

Ακόμη, ο ποινικολόγος σχολίασε την αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην υπόθεση, κάνοντας λόγο για “ατόπημα”, που του προκάλεσε “δυσάρεστη έκπληξη”.

“Έκανα ό,τι θα έκανε οποιοσδήποτε νομικός. Απαγορεύεται ρητώς πρώτον να δημοσιοποιούνται τα στοιχεία ταυτότητας κάποιου είτε είναι πλούσιος είτε φτωχός είτε είναι αθώος ή ένοχος. Και πριν εκδοθεί αμετάκλητη απόφαση, απαγορεύεται να αποφαίνεται περί της ενοχής οποιουδήποτε ανθρώπου. Κι εδώ έχουμε τον πρωθυπουργό, που δεν έχει δει ακόμη τη δικογραφία της υπόθεσης”, είπε, εκτιμώντας πως τα επόμενα στάδια θα κρίνουν εάν η υπόθεση θα φτάσει ή όχι στα δικαστήρια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα