Κοζάνη: Επεισόδιο ανηλίκων προσφύγων με συνομήλικους ντόπιους – Σε εξέλιξη η δίκη

Κοζάνη: Επεισόδιο ανηλίκων προσφύγων με συνομήλικους ντόπιους – Σε εξέλιξη η δίκη
Πρόσφυγες στη δομή φιλοξενίας ΑΡΣΙΣ Eurokinissi

Έκκληση κάνει η ΑΡΣΙΣ για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες με αφορμή τα γεγονότα που έλαβαν χώρα την Κυριακή τα ξημερώματα στην Κοζάνη. Σήμερα το δικαστήριο για τους ανήλικους πρόσφυγες.

Εντάσεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής, σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε δομή φιλοξενίας στην Αιανή Κοζάνης, ανάμεσα σε ανήλικες πρόσφυγες και ομάδα νεαρών κατοίκων, μετά από λογομαχία που έφερε τις δύο ομάδες “στα χέρια”, που είχε ως αποτέλεσμα ένας 18χρονος κάτοικος της Αιανής να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Μόλις έγινε γνωστό το συμβάν μία ομάδα κατοίκων έσπευσε στον χώρο που λειτουργεί η δομή φιλοξενίας, ενώ παράλληλα κάποιοι εισέβαλαν στο εσωτερικό της, απείλησαν το προσωπικό και χτύπησαν ένα προσφυγόπουλο την ώρα που κοιμόταν στο δωμάτιό του.

Όσοι ενεπλάκησαν στο συμβάν οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της Κοζάνης και κατέθεσαν τα γεγονότα.

Ο εισαγγελέας τους απήγγειλε κατηγορίες για βαριές σωματικές βλάβες σε συναυτουργία στους έξι ανήλικους πρόσφυγες και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ έχει οριστεί δικάσιμος για την Τρίτη 18 Ιουνίου.

Συνεχίζονται οι έρευνες για το σύνολο των εμπλεκόμενων τόσο της παρέας που ήρθε σε διαπληκτισμό με τους πρόσφυγες, όσο και και για εκείνους που εισέβαλαν στη δομή φιλοξενίας ΑΡΣΙΣ, ώστε να απαγγελθούν κατηγορίες συνολικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα