Κρήτη: Τα βίντεο του τρόμου – Η στιγμή του σεισμού 6,3 ρίχτερ

Κρήτη: Τα βίντεο του τρόμου – Η στιγμή του σεισμού 6,3 ρίχτερ
twitter

Σε βίντεο καταγράφηκε η στιγμή που ο σεισμός 6,3 ρίχτερ ταρακούνησε την Κρήτη. Πανικόβλητος ο κόσμος στους δρόμους, ζημιές σε καταστήματα.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που καταγράφουν τα βίντεο από τη στιγμή που ισχυρή σεισμική δόνηση 6,3 ρίχτερ σημειώθηκε στην Κρήτη.

Όπως ήταν λογικό, μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκαν ζημιές, ενώ ο κόσμος βγήκε πανικόβλητους στους δρόμους, μετά και τον σεισμό που σημειώθηκε λίγες μόλις εβδομάδες από την πρόσφατη ισχυρή δόνηση που χτύπησε πρόσφατα το Ηράκλειο.

Όπως αναφέρει χρήστης του twitter, ο σεισμός είχε διάρκεια περίπου 29 δευτερόλεπτα με συνεχείς αυξομειώσεις της έντασης του, ενώ αναφέρει πως είχε ένα ράπισμα μήκους 5 μέτρων στην αποθήκη του μαγαζιού.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 12:24, ήταν μεγέθους 6,3 της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο εντοπίζεται στα 23 χιλιόμετρα ανατολικά της Ζάκρου, ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 8 χιλιόμετρα.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι υπάρχουν αναφορές πως ο σεισμός έγινε αισθητός στη Ρόδο, Κάρπαθο, αλλά και στη Σαντορίνη.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του σεισμουλόγου και προέδρου ΟΑΣΠ, Ευθύμιου Λέκκα, ο σεισμός σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ιεράπετρας και Ζάκρου, ενώ όπως είπε “ήταν επιφανειακός”.

Το ακόλουθο βίντεο είναι ενδεικτικό τόσο της έντασης, όσο και της διάρκειας που είχε η σεισμική δόνηση.

Ζημιές έχουν αναφερθεί έως τώρα σε μία εκκλησία στον Ξηρόκαμπο χωρίς εγκλωβισμένους, ενώ έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις σε Ιεράπετρα και Σητεία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα