Κρήτη: Μαθητής θετικός στον κορονοϊό – Κλείνει το τμήμα του

Κρήτη: Μαθητής θετικός στον κορονοϊό – Κλείνει το τμήμα του
Απολύμανση σε σχολείο. Eurokinissi

Μετά την ενημέρωση γονέων και μαθητών, λήφθηκε η απόφαση να κλείσει το τμήμα για 14 ημέρες. Ήδη έχει προχωρήσει η απολύμανση του σχολείου, ενώ έχει ξεκινήσει και η διαδικασία ιχνηλατήσεων.

Μαθητής της B’ Λυκείου σε σχολείο της Κρήτης διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό, κινητοποιώντας άμεσα τους φορείς της εκπαίδευσης και της υγείας του νησιού.

Το αποτέλεσμα της διάγνωσης γνωστοποιήθηκε την Πέμπτη στην οικογένεια του μαθητή που αμέσως ήρθε σε επαφή με το σχολείο και ενημέρωσε για την κατάσταση.

“Οι κινήσεις ήταν άμεσες, καθώς τηρήθηκε με ευλάβεια το πρωτόκολλο. Ενημερώθηκαν οι γονείς και οι μαθητές, ενώ λήφθηκε η απόφαση να κλείσει το τμήμα για 14 ημέρες. Ήδη έχει προχωρήσει η απολύμανση όλου του σχολείου, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλατήσεων”, δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης, Μανώλης Καρτσωνάκης.

Τηλεκπαίδευση για τους μαθητές του τμήματος

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, το συγκεκριμένο τμήμα της Β’ Λυκείου μπορεί να έκλεισε εξαιτίας του κρούσματος για 14 ημέρες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουν και τα μαθήματα.

“Οι οδηγίες είναι ξεκάθαρες. Θα οργανωθούμε ώστε να ξεκινήσουν άμεσα – ίσως και σήμερα – τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης, ώστε να μην χαθεί ο χρόνος στην σχολική χρονιά”, επεσήμανε σχετικά ο κ. Καρτσωνάκης.

Παράλληλα, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης τονίζει πως τέτοια περιστατικά είναι αναμενόμενα.

“Δεν χρειάζεται να προκαλείται πανικός. Από την έναρξη του σχολικού έτους ήμασταν προετοιμασμένοι για κρούσματα σε σχολεία. Είναι κάτι αναμενόμενο και σίγουρα θα υπάρξουν και άλλα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καρτσωνάκης.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα