Κτηνωδία στη Δράμα. Άφησε τον σκύλο του να πεθάνει από το κρύο, δεμένο σε χωράφι

Κτηνωδία στη Δράμα. Άφησε τον σκύλο του να πεθάνει από το κρύο, δεμένο σε χωράφι

Το άψυχο σώμα σκύλου, που ήταν δεμένο σε χωράφι, στον χιονιά, εντοπίστηκε τυχαία. Αναμένεται να οριστεί δικάσιμος για τον ιδιοκτήτη

Διοικητικό πρόστιμο 1.200 ευρώ (για απουσία ηλεκτρονικής σήμανσης και απουσία βιβλιαρίου υγείας) επιβλήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Δράμας σε άνδρα που είχε δεμένο σε περιφραγμένο χωράφι στον Άγιο Τρύφωνα της Δράμας τον σκύλο του, το πτώμα του οποίου τυχαία εντοπίστηκε τυχαία από περαστικό.

Ο κτηνίατρος της Περιφέρειας, που έκανε την νεκροψία, αφού το πτώμα ξεπάγωσε καθώς είχε κοκκαλώσει από το ψύχος, διαπίστωσε ότι το άτυχο ζώο δεν πέθανε από το κρύο, αλλά πνίγηκε από το σχοινί με το οποίο ήταν δεμένο.

Η αιτία θανάτου ωστόσο, δεν αλλάζει σε τίποτα τις κατηγορίες σε βάρος του ιδιοκτήτη του καθώς η παθητική και η ενεργητική κακοποίηση σε περίπτωση θανάτου ζώου έχουν τις ίδιες ποινές και το ίδιο διοικητικό πρόστιμο.

Για την υπόθεση αναμένεται να οριστεί δικάσιμος και καθώς η κακοποίηση του σκυλιού είναι εξόφθαλμη, μετά την καταδίκη – είτε αυτή έχει χρηματική ποινή, είτε είναι με ή χωρίς αναστολή – θα πρέπει να του επιβληθεί και το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ.

Με πληροφορίες από zoosos.gr

SHARE: