Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε όλη την Ελλάδα λόγω καιρικών φαινομένων

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε όλη την Ελλάδα λόγω καιρικών φαινομένων

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί, πού εκτρέπεται η κυκλοφορία

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει προχωρήσει η τροχαία στις περιοχές που έχουν πληγεί από τη σφοδρή κακοκαιρία.

Αναλυτικά οι ρυθμίσεις ανά περιοχή:

Ήπειρος

Στο Νομό Ιωαννίνων διακόπτεται η κυκλοφορία, στη θέση ‘’Μεσογέφυρα”, πλησίον της διασταύρωσης Αηδονοχωρίου και Μολυβδοσκέπαστου, του Δήμου Κόνιτσας, κατά μήκος της κοίτης των ποταμών Αώου και Βοϊδομάτη.

Στο 78ο χλμ της παλιάς Ε.Ο Ιωαννίνων – Κοζάνης, πλησίον της διασταύρωσης Μολίστας, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, μεταξύ των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Πωγωνίου,Χαραυγής -Καστάνης και Στρατινίστας – Καστάνης, υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας λόγω κατολισθήσεων.

Στην Πρέβεζα, διακόπτεται η κυκλοφορία προς την κοινότητα ‘Ανω Ράχης. Επίσης, σημειώνεται καθίζηση του οδοστρώματος σε τμήμα της κοινοτικής οδού Ριζών – Χειμαδιού του Δήμου Πρέβεζας.

Λόγω υπερχείλισης ρέματος, στον Λούρο του Δήμου Πρέβεζας, που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οικίες, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε οδούς, μέσα στην κωμόπολη.

Στον Νομό Θεσπρωτίας, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Καλαμά, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό, Νεράιδας – Σαγιάδας, από 8ο έως 11,5ο χλμ και η συγκοινωνία διεξάγεται από παράπλευρες επαρχιακές οδούς.

Επίσης, για τον ίδιο λόγο,έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά Ε.Ο Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας από το 74ο έως το 75,5ο χλμ.

Στην ‘Αρτα,κατολίσθηση στην επαρχιακή οδό Αμπελιός – Αμμότοπου, στο ύψος της γέφυρας κάτω από την Ιόνια οδό, έχει ως αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριο οδό μέσω Καμπής.

Αιτωλοακαρνανία

*Στο 59o χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος της κοινότητας, Παναιτώλιο

*Από 5ο έως 9ο χιλιόμετρο επαρχιακής οδού Αγρινίου – Θέρμου, στο ύψος της κοινότητας, Καινούργιο

*Από το 8ο έως το 13ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αγρινίου – Αγίου Βλασίου, λόγω κατολίσθησης

*Στην επαρχιακή οδό Μακρυνείας – Ναυπάκτου, στο ύψος της διασταύρωσης, Κεράσοβο

*Στην επαρχιακή οδό Αστακού – Μεσολογγίου, στο ύψος της γέφυρας, Μάστρου

*Στην παλαιά εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος της κοινότητας Φραγκουλέικα, λόγω κατολίσθησης

Ακόμη, σύμφωνα με την Αστυνομία, υπάρχει μεγάλη συσσώρευση υδάτων στις περιοχές Αιτωλικό, Νεοχώρι, Κατοχή, Λυσιμαχεία και Χρυσοβέργι

Σε όλα τα προαναφερόμενα σημεία βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις, ώστε να μην κινδυνεύσουν οδηγοί και επιβάτες αυτοκινήτων.

Καστοριά

Κλειστός παραμένει από χθες το βράδυ ο επαρχιακός δρόμος Μεσοποταμία – Χιλιόδενδρο, στην Καστοριά, από φόβο υπερχείλισης του ποταμού Αλιάκμονα, στο συγκεκριμένο σημείο.

Το ρέμα που διέρχεται στην περιοχή “φούσκωσε” από τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών και οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα