Δύο χιλιάδες αστυνομικοί επί ποδός για Μέρκελ - Τεράστια η ακτίνα των μέτρων

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις EUROKINISSI

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ανάλογα με αυτά που έχουν ληφθεί και σε προηγούμενες επισκέψεις της Καγκελαρίου, ενώ οι δρόμοι θα κλείνουν ανάλογα με το που κινείται κάθε φορά η αυτοκινητοπομπή της. Αύριο θα κινηθεί στο κέντρο για το Μέγαρο Μαξίμου και το δείπνο και την Παρασκευή στο Προεδρικό Μέγαρο, σε Μαρούσι και Χαλάνδρι. Θα ισχύσει απαγόρευση διαδηλώσεων στις περιοχές που θα κινηθεί.

Δύο χιλιάδες αστυνομικοί για την Πέμπτη και άλλοι δύο χιλιάδες αστυνομικοί για την Παρασκευή θα βρίσκονται επί ποδός για τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί για την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ τα οποία οριστικοποιήθηκαν και στην τελευταία σύσκεψη των επικεφαλής αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. σήμερα το βράδυ.

Λόγω της επίσκεψης θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής, τα οποία θα αρχίσουν να αναπτύσσονται από τις 5 το απόγευμα, περίπου μισή ώρα πριν από την άφιξη δηλαδή της Καγκελαρίου στον διεθνή αερολιμένα «Ελ.Βενιζέλος», στη συνέχεια στην Αττική Οδό, στην Λ. Κατεχάκη, στην Μεσογείων, την Λ. Βασιλίσσης Σοφίας έως το κέντρο κλπ.

ADVERTISING

Σημειώνεται, ότι με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής θα ισχύσει απαγόρευση συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων στις περιοχές που θα κινείται η Καγκελάριος.

Ελεύθεροι σκοπευτές θα βρίσκονται σε καίρια σημεία ενώ έλεγχοι για εκρηκτικά είναι και θα συνεχιστούν σαρωτικοί. Αύριο Πέμπτη θα περιοριστούν οι μετακινήσεις της Καγκελαρίου στο κέντρο και συγκεκριμένα στο Μέγαρο Μαξίμου και στη συνέχεια στο δείπνο που θα ακολουθήσει ενώ μετά θα διανυκτερεύσει σε ξενοδοχείο των Νοτίων Προαστίων που επίσης είναι δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας.

Την επόμενη ημέρα και συγκεκριμένα το πρωί της Παρασκευής θα κινηθεί ξανά στο κέντρο για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κατάθεση στεφάνου στο Μνημείου Αγνώστου Στρατιώτη και στη συνέχεια θα κινηθεί από το κέντρο στα Βόρεια Προάστια και συγκεκριμένα στην Γερμανική Σχολή στο Μαρούσι και στη συνέχεια στην οικεία του Γερμανού Πρέσβη στο Χαλάνδρι.

Μετά το πέρας και αυτής της συνάντησης θα αναχωρήσει για το αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» για να επιστρέψει πίσω στην χώρα της.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες και θα συνεχιστούν ανάλογα με το πρόγραμμα και τις μετακινήσεις της Καγκελαρίου έως και την ίδια περίπου ώρα, την επόμενη ημέρα το απόγευμα, οπότε είναι προγραμματισμένη και η αναχώρησή της.

Από την Τροχαία παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Αναλυτικά οι περιοχές που απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και πορείες σύμφωνα με την απόφαση του Αττικάρχη

Με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, ανακοινώνεται ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη χώρα της Καγκελαρίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κας ANGELA MERKEL, δεν επιτρέπεται για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία κατά το χρονικό διάστημα :

α. Από 06:00 ώρα της Πέμπτης 10 Ιανουαρίου 2019 μέχρι και την 13:00 ώρα της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου 2019 , στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς/ Λεωφόρους: Ιπποκράτους (από τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας) – δεξιά Αλεξάνδρας – αριστερά Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Δημ. Βασιλείου – Πλατεία Αγίας Σοφίας – συνέχεια Γρηγ. Ξενοπούλου – δεξιά Λ. Μεσογείων – αριστερά Π. Κανελλοπούλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – δεξιά Ηλιουπόλεως – συνέχεια Καρέα – αριστερά Τιμολέοντος – συνέχεια Βούρβαχη – συνέχεια Χατζηχρήστου – συνέχεια Ροβέρτου Γκάλλι – συνέχεια Αποστόλου Παύλου – δεξιά Αγίων Ασωμάτων – δεξιά Ερμού – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – συνέχεια Αμερικής – αριστερά Σόλωνος – δεξιά Ιπποκράτους (μέχρι τη συμβολή με τη Λ. Αλεξάνδρας), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.

β. Από 06:00 ώρα της Πέμπτης 10 Ιανουαρίου 2019 μέχρι και την 16:00 ώρα της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου 2019 :

(1) Στην περιοχή του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης που περικλείεται από τις οδούς/ Λεωφόρους: Λ. Κ. Καραμανλή (από συμβολή με οδό Ακτής) – συνέχεια Αθηνάς – αριστερά Λ. Βάρης/ Βάρκιζας – δεξιά Ελευθερίας – συνέχεια Φλέμινγκ – δεξιά Βάρναλη – αριστερά Αθηνάς – δεξιά Κρόνου – δεξιά Ηλίου – συνέχεια Ακτής (μέχρι τη συμβολή με Λ. Κ. Καραμανλή), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.

(2) Στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, καθώς και κατά μήκος της Αττικής Οδού και της Περιφερειακής Υμηττού σε βάθος ακτίνας -100- μέτρων ένθεν και ένθεν των τμημάτων των εν λόγω οδών, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών.

γ.Από 06:00 ώρα της Πέμπτης 10 Ιανουαρίου 2019 μέχρι και την 24:00 ώρα της ιδίας , στην περιοχή του Δήμου Πειραιώς που περικλείεται από τις οδούς/ Λεωφόρους: Νεωρίων (από συμβολή με Ακτή Μουτσοπούλου) – δεξιά Τζαβέλλα – δεξιά Λ. Αλ. Παπαναστασίου – συνέχεια Λ. Β. Παύλου – συνέχεια Ακτή Κουντουριώτου – συνέχεια Ακτή Μουτσοπούλου (μέχρι τη συμβολή με οδό Νεωρίων), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.

δ.Από 06:00 ώρα της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου 2019 μέχρι και την 16:00 ώρα της ιδίας :

(1) Στην περιοχή του Δήμου Αμαρουσίου που περικλείεται από τις οδούς/ Λεωφόρους: Λ. Ολυμπιονίκου Σπύρου Λούη (από συμβολή με Λ. Κηφισίας) – δεξιά Πιτταρά – δεξιά Αμαρυσίας Αρτέμιδος – συνέχεια Παραδείσου – δεξιά Αιγιαλείας – δεξιά Κατίνας Παξινού – συνέχεια Καλομοίρη – δεξιά Ριζαρείου (μεχρί τη συμβολή με Λ. Κηφισίας), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών.

(2) Στην περιοχή του Δήμου Χαλανδρίου που περικλείεται από τις οδούς/ Λεωφόρους: Λ. Κηφισίας (από τη συμβολή με τη Λ. Εθνικής Αντιστάσεως) – δεξιά Παλαιολόγου – δεξιά Εθνικής Αντιστάσεως – αριστερά Ιωάννου Αποστολόπουλου – δεξιά Τζαβέλλα – αριστερά Εθνικής Αντιστάσεως (μέχρι τη συμβολή με Λ. Κηφισίας), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Άνγκελα Μέρκελ
SHARE:

24Media Network