Κυψέλη: Εισαγγελία Πρωτοδικών κατά Μιχαηλίδου για τη μη έγκαιρη απομάκρυνση του 7χρονου Αντρέα

Απολογία στον ανακριτή του ζευγαριού που κατηγορείται για τη δολοφονία του 7χρονου
Απολογία στον ανακριτή του ζευγαριού που κατηγορείται για τη δολοφονία του 7χρονου EUROKINISSI

Έντονη αντίδραση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στην κριτική της Δόμνας Μιχαηλίδου για τη μη έγκαιρη απομάκρυνση του 7χρονου Αντρέα.

Στη δημόσια κριτική της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου, σε βάρος της και τον καταλογισμό ευθυνών για τη μη έγκαιρη απομάκρυνση από το περιβάλλον στο οποίο ζούσε ο 7χρονος Ανδρέας που δολοφονήθηκε στην Κυψέλη απαντά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Μεταξύ άλλων, η Εισαγγελία Πρωτοδικών τονίζει πως η Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών "έπραξε στο έπακρον το καθήκον της, έγκαιρα και αποτελεσματικά" όταν καταγγέλθηκε η κακοποίηση της αδερφής του μικρού Ανδρέα το 2018, ενώ παράλληλα σημειώνει πως δεν υπήρξε καμία αναφορά ή καταγγελία για το άτυχο αγόρι.

ADVERTISING

Όπως σημειώνει στη συνέχεια, "η άσκηση δημόσιας κριτικής στο έργο της Δικαιοσύνης, ως διακριτής λειτουργία της Πολιτείας - από τους εκπροσώπους των λοιπών εξουσιών αυτής - θα πρέπει να εδράζεται σε ασφαλή πληροφόρηση τους και να μην εκφέρεται με ελλιπή γνώση των πεπραγμένων των εκάστοτε αρμοδίων οργάνων της".

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου

"Σχετικά με τη δημόσια κριτική Υπουργού της Κυβέρνησης σε βάρος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών περί της ύπαρξης ευθυνών της για τη μη έγκαιρη απομάκρυνση από το περιβάλλον που διαβιούσε του φονευθέντος 7χρονου αγοριού στην Κυψέλη καθιστούμε γνωστά τα εξής:

1] Η Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών έπραξε στο έπακρον το καθήκον της, έγκαιρα και αποτελεσματικά, όταν το έτος 2018 υπήρξε καταγγελία κακοποίησης της αδελφής του άτυχου παιδιού, η οποία με άμεσες ενέργειες της Υπηρεσίας μας [κοινωνική έρευνα, αφαίρεση επιμέλειας από τη μητέρα της κλπ] απομακρύνθηκε από το περιβάλλον που ζούσε και ακολούθησε η διαδικασία ένταξης και φιλοξενίας της σε κατάλληλη δομή προς τούτο.

2] Καμία αναφορά – καταγγελία για το άτυχο αγόρι [από αστυνομική, προνοιακή ή άλλη Αρχή, φορέα ή ιδιώτη] δεν υπήρχε κατά τον ως άνω χρόνο που επιλήφθηκε της συγκεκριμένης υπόθεσης η Υπηρεσία μας, καθόσον το παιδί είχε ήδη φονευθεί νωρίτερα και εφέρετο να διαμένει με τον πατέρα του στην Πολωνία.

3] Μετά ταύτα η άσκηση δημόσιας κριτικής στο έργο της Δικαιοσύνης, ως διακριτής λειτουργία της Πολιτείας - από τους εκπροσώπους των λοιπών εξουσιών αυτής - θα πρέπει να εδράζεται σε ασφαλή πληροφόρηση τους και να μην εκφέρεται με ελλιπή γνώση των πεπραγμένων των εκάστοτε αρμοδίων οργάνων της."

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη, Έγκλημα, Δόμνα Μιχαηλίδου, Κυψέλη
SHARE:

24Media Network