Ναυάγιο στο Κύθηρα: Ανασύρθηκαν έξι σοροί, συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους

Ναυάγιο στο Κύθηρα: Ανασύρθηκαν έξι σοροί, συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους
. 6 2022 ( /EUROKINISSI) Eurokinissi

Δύτες του Λιμενικού ανέσυραν τις σορούς των ναυαγών στα Κύθηρα αφού ο καιρός το επέτρεψε μετά από δύο ημέρες.

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (08/10) η επιχείρηση ανάσυρσης έξι νεκρών από το ναυάγιο στα Κύθηρα.

Δύτες του Λιμενικού ανέσυραν τα θύματα τα οποία και μεταφέρθηκαν με το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης «Γαύδος», στο νεκροτομείο Καλαμάτας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ την πρώτη αυτοψία έκαναν αργά το μεσημέρι οι δύτες, καθώς έπεσαν οι άνεμοι ισχύος ως και 7 Μποφόρ.

Από το πρωί βρίσκονται στο νησί συγγενείς αγνοουμένων που έχουν φτάσει από διάφορα σημεία της Ευρώπης κι ενημερώνονται με ειδική σύνδεση από το Λιμενικό.

Ηδη έχει συλληφθεί άντρας από τη Συρία, ο οποίος τη Δευτέρα οδηγείται στον εισαγγελέα Πειραιά. Εκτιμάται ότι ο δεύτερος διακινητής συγκαταλέγεται στους αγνοούμενους.

Από το ναυάγιο είχαν διασωθεί από δυνάμεις του λιμενικού σώματος με τη συνδρομή της ΕΜΑΚ, της αστυνομίας και εθελοντών 80 άτομα,18 ανήλικοι, 7 γυναίκες και 55 άνδρες.

Στο σημείο βρίσκονται συνεχώς από την ημέρα του συμβάντος δυνάμεις του λιμενικού σώματος με πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού και κλιμάκιο της 1ης ΕΜΑΚ αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών η επιχείρηση εντοπισμού των αγνοουμένων ήταν αδύνατη καθώς στο σημείο έπνεαν άνεμοι έως 10 μποφόρ.

Οπως έγινε γνωστό, στο ιστιοφόρο κατά δήλωση των μεταναστών επέβαιναν συνολικά 95 άτομα ενώ συνεχίζουν να αγνοούνται ακόμα 9 άτομα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα