Λεφτά... τέλος. Αναβολή στην πληρωμή και για την κάρτα αλληλεγγύης

Στιγμιότυπο από την λαϊκή αγορά του Νέου Κόσμου το Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015, όπου γυναίκα μαζεύει τα υπολλείματα αγροτικών προιόντων που έχουν αφήσει οι παραγωγοί στο δρόμο.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Στιγμιότυπο από την λαϊκή αγορά του Νέου Κόσμου το Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015, όπου γυναίκα μαζεύει τα υπολλείματα αγροτικών προιόντων που έχουν αφήσει οι παραγωγοί στο δρόμο. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Δεν θα καταβληθεί η 4η δόση της επιδότησης σίτισης, που πιστώνεται δια μέσου της Κάρτας Αλληλεγγύης σε 145.359 δικαιούχους

Εκτός χρονοδιαγράμματος και προγραμματισμού σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του  dikaiologitika.gr βγήκε η καταβολή της δ' δόσης της επιδότησης σίτισης, που πιστώνεται στην Κάρτα Αλληλεγγύης, σε 145.359 δικαιούχους, οι οποίοι αντιστοιχούν σε 349.826 ωφελούμενους, μέλη των οικογενειών τους.

Το υπουργείο Εργασίας, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ούτε το ποσό των 16,7 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την καταβολή κάθε μήνα, της συγκεκριμένης επιδότησης. Έως τώρα οι προηγούμενες τρεις δόσεις είχαν καταβληθεί στις 24 του κάθε μήνα. Τώρα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η καταβολή της δ' δόσης μεταφέρεται για την επόμενη εβδομάδα, άρα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί νωρίτερα από τις 26 Οκτωβρίου.

Ας σημειωθεί ότι η επιδότηση σίτισης ανέρχεται στο ποσό των 70 - 220 ευρώ το μήνα και χορηγείται στους δικαιούχους, ανάλογα με το εισόδημα που οι ίδιοι έχουν δηλώσει. Είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα βοήθημα, που λαμβάνουν πολίτες οι οποίοι διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, συνεπώς είναι απαραίτητο για να μπορέσουν να καλύψουν βασικές ανάγκες διατροφής για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Από τον Ιούλιο όταν ξεκίνησε η καταβολή της επιδότησης σίτισης, διαπιστώθηκε σημαντική αύξηση τζίρου στα καταστήματα τροφίμων (πχ σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία), ειδικά στην επαρχία, όπου είχαν υποστεί καθίζηση το προηγούμενο διάστημα, λόγω οικονομικής κρίσης.
Η επιδότηση σίτισης, είναι προγραμματισμένο να χορηγηθεί σε εννέα μηνιαίες δόσεις, άρα η ολοκλήρωσή της θα γίνει τον Απρίλιο του 2016. Βέβαια, με το πρόβλημα ρευστότητας που υπάρχει και πάλι στα Δημόσια Ταμεία, ο παραπάνω προγραμματισμός, είναι αμφίβολο εάν θα τηρηθεί με απόλυτη συνέπεια...

Διαβάστε ακόμη στα  dikaiologitika:

ΟΑΣΑ: Δωρεάν η μετακίνηση ανέργων και με ηλεκτρονικές βεβαιώσεις

Τέλος οι απαλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιολογητικά
SHARE:

24Media Network