Λέσβος: Μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στο Καρά Τεπέ

Λέσβος: Μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στο Καρά Τεπέ

Η επιχείρηση γίνεται με ανθρωπιστικό χαρακτήρα και επικεντρώνεται κυρίως στην προστασία της δημόσιας υγείας-Δεν έχει ασκηθεί βία-Με παραινέσεις προσπαθούν να εξηγήσουν στους μετανάστες τους λόγους για τους οποίους πρέπει να συνεργαστούν και ήδη συνολικά πάνω από 1.500 έχουν δεχτεί να μείνουν στη δομή

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στη Λέσβο, για την μεταφορά των μεταναστών στη δομή που έχει στηθεί στο Καρά Τεπέ. Σύμφωνα με την Αστυνομία στην επιχείρηση συμμετέχουν και 70 γυναίκες αστυνομικοί και όπως τονίζουν πρόκειται για επιχείρηση για την προστασία της δημόσιας υγείας και με σαφές ανθρωπιστικό περιεχόμενο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν ασκείται βία και προσπαθούν στην Αστυνομία, να πείσουν με παραινέσεις τους μετανάστες και κυρίως τις οικογένειες να δεχτούν να στεγαστούν στη δομή αυτή κυρίως για την δική τους προστασία και για το καλό της δικής τους υγείας και βεβαίως και της υπόλοιπης κοινωνίας. Εντός του χώρου βρίσκονται και κλιμάκια του ΕΟΔΥ που απευθείας διενεργούν υγειονομικούς ελέγχους στους μετανάστες και τεστ για τον κορονοϊό.

Από νωρίς το πρωί που διεξάγεται η επιχείρηση ήδη έχουν δεχτεί με αυτόν τον τρόπο να εισέλθουν στη δομή 450 μετανάστες, εκ των οποίων οι 250 έχουν περάσει και από την διαδικασία ελέγχου για κορονοϊό και οι άλλοι 200 αναμένουν τον υγειονομικό έλεγχο. Μαζί με τις προηγούμενες ημέρες έχουν ξεπεράσει τους 1.500, που έχουν αποδεχτεί τις εξηγήσεις που έχουν ακούσει και έχουν ομαλά δεχτεί να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Σημειώνεται ότι έως αυτή την ώρα δεν έχει δημιουργηθεί καμία ένταση, υπάρχει συνεχής ροή εισόδου στον χώρο από μετανάστες και στην ΕΛ.ΑΣ. φιλοδοξούν με αυτόν τον τρόπο να καταφέρουν να εντάξουν στον νέο καταυλισμό όσο περισσότερο κόσμο μπορούν.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα