Λέσβος: Στους δρόμους διαμένουν και σήμερα χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες

Λέσβος: Στους δρόμους διαμένουν και σήμερα χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες
news247.gr

Τραγική η κατάστσαη στη Λέσβο όπου χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσά τους οικογένειες με μωρα, παραμένουν σε αυτοσχέδια καταλύμματα στους δρόμους. Άυρες και ΜΑΤ έφτασαν στο νησί. Αποστολή του NEWS 24/7 στη Λέσβο.

Περίπου 4 με 5 χιλιάδες αιτούντες άσυλο βρίσκονται και σήμερα το πρωί στο δρόμο που οδηγεί από την Μυτιλήνη προς το Καρά Τεπέ.

Στις άκρες του δρόμου πρόσφυγες και μετανάστες εχουν στήσει σκηνές και αυτοσχέδια καταλύματα με καλάμια, σεντόνια και τέντες ενώ όσοι μπορούν προσπαθούν τη νύχτα να ζεσταθούν κοντα στη κτίρια που υπάρχουν στην περιοχή.

Δείτε την ανταπόκριση του News24/7 από το σημείο

news247.gr

news247.gr

 

Σε άθλιες συνθήκες, ανάμεσα σε σκουπίδια, περιμένουν ακόμα να δουν πού προκειται να μεταφερθούν για τη στέγασή τους. Ανάμεσα τους, εκατοντάδες οικογένειες με μωρά και ηλικιωμένοι.

news247.gr

 
news247.gr

 

Στην αρχή και το τέλος αυτού του άτυπου καταυλισμού βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που δεν επιτρέπουν σε οποινδήποτε να πλησιάσει ενώ ταυτόχρονα δεν επιτρέποει στους αιτούντες άσυλο να κατεθυνθούν προς την πόλη της Μυτιλήνης.

news247.gr

 

Υπενθυμίζεται οτι νωρίτερα έφτασαν στο νησί δύο οχήματα εκτόξευσης νερού (αύρες) της Αστυνομίας και εννέα κλούβες με άνδρες των ΜΑΤ. Με το ίδιο πλοίο κατέφθασαν και οχήματα των ΟΠΚΕ, αλλά και δύο οχήματα του ΕΟΔΥ.

news247.gr

 

Μένει να φανεί τις επόμενες ώρες ποιο είναι το σχέδιο του υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, της αστυνμίας και των τοπικών αρχών για την στέγαση αυτών των ανθρώπων μετά την καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας που κάηκε ολοσχερώς τις προηγούμενες ημέρες.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα