Λέσβος: Έρευνες για να βρεθεί ο δράστης των πυροβολισμών σε βάρος μεταναστών

Λέσβος: Έρευνες για να βρεθεί ο δράστης των πυροβολισμών σε βάρος μεταναστών
Πρόσφυγες στην Μόρια (ΦΩΤΟ Αρχείου) Eurokinissi

Δύο μετανάστες δήλωσαν ότι καθώς περπατούσαν σε αγρόκτημα 5 χλμ. βορείως της δομής της Μόριας δέχτηκαν τον πυροβολισμό με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό τους από σκάγια

Σε εξέλιξη παραμένουν οι έρευνες της Αστυνομίας στη Λέσβο, ύστερα από την καταγγελία δύο μεταναστών που έγινε στον γιατρό της δομής στη Μόρια την Τετάρτη το βράδυ, ότι άγνωστος πυροβόλησε εναντίον τους με κυνηγετικό όπλο με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό τους από σκάγια.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι ίδιοι, χθες το βράδυ καθώς περπατούσαν συνολικά 4 μετανάστες, ένας Αφγανός και 3 Ιρανοί σε αγρόκτημα, περίπου 5 χλμ. βορείως της δομής, στα όρια μεταξύ της περιοχής του Αφάλωνα και της Μόριας, ξαφνικά δέχτηκαν επίθεση από άγνωστο άτομο που πυροβόλησε εναντίον τους με αποτέλεσμα ο ένας να δεχτεί σκάγια στην πλάτη και ο άλλος στο πόδι.

Από την επίθεση τραυματίστηκε ο 30χρονος Αφγανός στην πλάτη και ο 33χρονος Ιρανός ελαφρύτερα στο πόδι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για ιατρική φροντίδα στο Νοσοκομείο του νησιού και νοσηλεύονται.

Από την Αστυνομία ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτυλίχθηκε το περιστατικό και μεταξύ άλλων εξετάζουν την πιθανότητα οι αλλοδαποί να εισήλθαν σε κάποιον ιδιόκτητο χώρο με την πιθανότητα επίσης κάποιος κάτοικος να αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο. Κατόπιν αυτών οι αστυνομικοί ψάχνουν να βρουν τόσο το άτομο που πυροβόλησε εναντίον τους όσο και να διαπιστώσουν αν οι μετανάστες τους λένε όλη την αλήθεια για το πως εκτυλίχθηκε το περιστατικό και βεβαίως τα κίνητρα της επίθεσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα