Λέσβος: Σύσκεψη για το προσφυγικό

Λέσβος: Σύσκεψη για το προσφυγικό

Σύσκεψη στη γγ Αιγαίου, για την αποσυμφόρηση της Λέσβου, από τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες με φόντο τα πρόσφατα επεισόδια στη Μόρια

Στην ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης της Λέσβου από τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες και στο ότι ο ελλιμενισμός πλοίου στη Μυτιλήνη ως χώρος φιλοξενίας τους μπορεί να είναι προσωρινή και όχι μόνιμη λύση, κατάληξε σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής της Τετάρτης.

Σύσκεψη στη γγ Αιγαίου, για την αποσυμφόρηση της Λέσβου, από τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστεςελλιμενισμός πλοίου στη Μυτιλήνη ως χώρος φιλοξενίας τους μπορεί να είναι προσωρινή και όχι μόνιμη λύση, κατάληξε χθεσινή σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Σε αυτήν συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Γιάννης Γιαννέλλης, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος γαληνός, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μόριας Νίκος Τρακέλλης, ο συντονιστής του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου Προκόπης Σινάνης και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο μεταξύ, νέα προκήρυξη, με καταληκτική ημερομηνία αύριο Παρασκευή το πρωί, έγινε από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για τη μίσθωση πλοίου, στο οποίο θα φιλοξενηθούν περίπου 1000 μετανάστες και πρόσφυγες στη Μυτιλήνη. Κι αυτό γιατί, ενώ η διαδικασία του διαγωνισμού ολοκληρώθηκε, η μειοδότρια εταιρεία δεν προσήλθε να υπογράψει τη σύμβαση.

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προχώρησε την Τρίτη σε πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη σύναψη σύμβασης με πλοίο που θα βοηθήσει στην έκτακτη, άμεση και επείγουσα ανάγκη φιλοξενίας και σίτισης μετά την πυρκαγιά της περασμένης Δευτέρας στο Hot Spot της Μόριας.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η Μόρια, η τοπική ΝΔ και οι αγκαλιές με τους χρυσαυγίτες

Μόρια: Καταστροφές, εξέγερση, συλλήψεις και τραυματισμοί

Όλα τα στοιχεία για τη Μόρια. Ποιες εθνικότητες μεταναστών φτάνουν στην Ελλάδα

SHARE: