Λιμενικό Σώμα: Επικίνδυνοι ελιγμοί από τουρκικές ακταιωρούς στις Οινούσσες

Λιμενικό Σώμα: Επικίνδυνοι ελιγμοί από τουρκικές ακταιωρούς στις Οινούσσες
Τουρκική ακταιωρός στην Ελλάδα (Αρχείο) youtube

Ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τους ελιγμούς σε βάρος σκαφών του Λιμενικού, της Frontex αλλά και αλιευτικού.

Επικίνδυνους ελιγμούς σε βάρος περιπολικού σκάφους του Λιμενικού, σκάφους της δύναμης Frontex αλλά και αλιευτικού, πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης (21/05) εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της νήσου Παναγιάς Οινουσσών, δύο τουρκικές ακταιωροί, όπως ανακοίνωσε το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος Ελληνική Ακτοφυλακή.

Στο σημείο όπου εξελισσόταν το συμβάν απέπλευσαν ναυαγοσωστικό και περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Χίου ενώ οι τουρκικές ακταιωροί μετά από ώρα απομακρύνθηκαν προς τα τουρκικά παράλια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το αρχηγείο του ΛΣ-ΕΑ, η Λιμενική Αρχή Χίου ενημερώθηκε το πρωί για την ύπαρξη της τουρκικής ακταιωρού, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά νήσου Παναγιάς Οινουσσών, η οποία παρενοχλούσε σκάφος δύναμης FRONTEX που περιπολούσε στην περιοχή, καθώς και ελληνικό Αλιευτικό σκάφος.

Όπως αναφέρει το Λιμενικό Σώμα άμεσα στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή απέπλευσαν, ναυαγοσωστικό και περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Χίου, όπου καταπλέοντας εντόπισαν και δεύτερη τουρκική ακταιωρό. Οι τουρκικές ακταιωροί, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων πραγματοποιούσαν διαρκώς επικίνδυνους ελιγμούς σε βάρος των σκαφών του Λιμενικού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα