Λινού για απόφαση ΕΛΑΣ: Με αστυνόμευση δεν θα λυθούν τα προβλήματα

Λινού για απόφαση ΕΛΑΣ: Με αστυνόμευση δεν θα λυθούν τα προβλήματα
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΕΓΑΣ ΚΑΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΕ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI Eurokinissi Sports

Για "κίνηση πανικού" έκανε λόγο η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού αναφερόμενη στην απόφαση της ΕΛΑΣ για απαγόρευση συναθροίσεων,. Τι είπε για τα χθεσινά στοιχεία των κρουσμάτων.

“Kάθε κίνηση αυτή τη στιγμή μπορεί να είναι κίνηση πανικού” ανάφερε η Αθηνά Λινού. Η καθηγήτρια επιδημολογίας του ΕΚΠΑ σχολιάζοντας την απόφαση της ΕΛΑΣ για απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων έως την 1η Φεβρουαρίου είπε οτι “δεν νομίζω οτι με αστυνόμευση θα λυθούν τα προβλήματα. Κατανοώ τους αστυνομικούς αλλα δεν μπορεί να ζήσουμε με αυτό”.

“Πρέπει να διορθωθεί με κάποιο τρόπο ωστε και οι άνθρωποι να μπορούν να ψωνίζουν και να εκφράζουν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα” πρόσθεσε.

Αναφορικά με τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ, η κα Λινού είπε οτι παρά τον μικρό αριθμό κορυσμάτων κορονοϊού ο δείκτης θετικότητας ξεπέρασε το 4%», κάτι που προκαλεί προβλήματα στις “κόκκινες” περιοχές.

Εξέφρασε την ανησυχία της για τα κρούσματα μεταλλαγμένου ιού που εντοπίστηκαν και στη χώρα μας και τόνισε πως “κάθε αύξηση των επαφών, θα φέρνει αύξηση κρουσμάτων”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα