Lockdown: Δεν αποκλείεται και άλλη παράταση – Κρίσιμη η κατάσταση στην Αττική

Lockdown: Δεν αποκλείεται και άλλη παράταση – Κρίσιμη η κατάσταση στην Αττική
Lockdown στο κέντρο της ΑΘήνας Eurokinissi

Η κυβέρνηση αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά όσον αφορά σε νέα παράταση του lockdown και διαμηνύει ότι η χαλάρωση θα εξαρτηθεί από το κατά πόσον τηρούνται πιστά τα μέτρα κατά του κορονοϊού

Η επέτειος του ενός χρόνου από την εμφάνιση του κορονοϊού στην Ελλάδα βρίσκει τη χώρα μας σε lockdown και η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και περαιτέρω παράτασης, με την ελπίδα να έχει επιτευχθεί ένα πρώτο τείχος ανοσίας το Πάσχα.

Ειδικότερα στο ερώτημα εάν αποκλείεται παράταση του lockdown για μία επιπλέον εβδομάδα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη απάντησε ευθέως: “Δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτε”, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση πηγαίνει βήμα βήμα με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών, καθώς και ότι όσο πιο γρήγορα υπάρξει αποκλιμάκωση της πίεσης στο ΕΣΥ, κάτι που θα εξαρτηθεί από την τήρηση των μέτρων, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσει να ξεκινήσει το άνοιγμα της οικονομίας.

Προτεραιότητα το λιανεμπόριο, η κυβέρνηση ελπίζει να ανοίξει μαζί και σχολεία

Η κ.Πελώνη επισημανε ότι στην Αττική η εικόνα είναι επιβαρυμένη, στοιχείο που προφανώς είναι καθοριστικό για τη λήψη αποφάσεων και χαρακτήρισε προτεραιότητα για την κυβέρνηση την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου.

Σε διευκρινιστική ερώτηση, εάν η κυβέρνηση θέτει ως προτεραιότητα λιανεμπόριο ή σχολεία, απάντησε ότι ιδανικά ελπίζει ότι θα μπορέσουν να ανοίξουν και τα δύο ταυτόχρονα.

Τόνισε πάντως ότι: “Όσο περισσότερο και όσοι πιο πιστά εφαρμόσουμε όλοι τα μέτρα, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουμε να ανοίξουμε”.

Ενώ παρέπεμψε στην επιτροπή στο ερώτημα εάν εξετάζεται η άρση του περιορισμού κυκλοφορίας μετά τις 18:00 το απόγευμα στην Αττική τα Σαββατοκύριακα, σημειώνοντας πάντως ότι δεν έχει υπόψη της κάτι σχετικό.

Στο ερώτημα δε εάν θα επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό πριν το Πάσχα, σχολίασε: “Αντιλαμβανόμαστε την κόπωση της κοινωνίας. Όλοι θέλουν να βγουν, όλοι θα ήθελαν να πάνε στα πατρικά τους σπίτια. Θα εξαρτηθεί από εμάς το πότε, όσο περισσότερο τηρήσουμε τα μέτρα. Είμαστε στον τελευταίο δύσκολο μήνα”.

Το Πάσχα το πρώτο τείχος ανοσίας με τον εμβολιασμό.

Η κ. Πελώνη προέβλεψε εξάλλου ότι εντός της εβδομάδας η χώρα μας θα σπάσει το φράγκα του ενός εκατομμυρίου εμβολιασμών κατά του κορονοϊού και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι καθώς θα προχωρά ο εμβολιασμός στις μεγαλύτερες ηλικίες και τις ευπαθείς ομάδες, θα έχει “χτισθεί” μέχρι το Πάσχα το πρώτο τείχος ανοσίας.

Σημείωσε επίσης ότι αναμένεται η έγκριση και του εμβολίου της Johnson από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα έχει έρθει στην Ελλάδα μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 ή μέχρι τον Απρίλιο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version