Lockdown – Σχολεία: Ξανά τηλεκπαίδευση από σήμερα – Οι εξαιρέσεις

Lockdown – Σχολεία: Ξανά τηλεκπαίδευση από σήμερα – Οι εξαιρέσεις
Τηλεκπαίδευση Shutterstock

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλης της χώρας από σήμερα, Τρίτη (16/03), μέχρι και τις 29 Μαρτίου. Ποιοι εξαιρούνται από την τηλεκπαίδευση. Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας.

Επιστρέφουν στην τηλεκπαίδευση από σήμερα, Τρίτη (16/03), οι μαθητές ολόκληρης της χώρας, καθώς τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για τουλάχιστον δύο βδομάδες, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμένα, μετά από ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής, αποφασίστηκε ότι από την Τρίτη 16 Μαρτίου αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες (Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια) μέχρι τις 29 Μαρτίου σε όλη την Επικράτεια, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα.

Σημειώνεται ότι από το μέτρο εξαιρούνται τα σχολεία ειδικής αγωγής, τα οποία συνεχίζουν να λειτουργούν δια ζώσης.

Κατά το διάστημα αυτό θα επικαιροποιηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα με αφορμή την αύξηση της μεταδοτικότητας, την κυκλοφορία των νέων μεταλλάξεων, την αύξηση των επιδημικών εξάρσεων σε σχολικές μονάδες πέραν του αναμενόμενου για τις συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες, σε περιοχές που λειτουργούσαν διά ζώσης, προτείνοντας την ενίσχυση της διαδικασίας του testing στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές προκειμένου να αρχίσει η δια ζώσης εκπαίδευση με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο.

Στο ερώτημα γιατί η κυβέρνηση προχωρά τώρα σε κλείσιμο των σχολείων σε όλη την Επικράτεια, κυβερνητικά στελέχη απαντούν ότι “το οριζόντιο αυτό μέτρο έχει στόχο τη διαφύλαξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά και τη δυναμική μετάβαση στο άνοιγμα δραστηριοτήτων.”

Όπως αναφέρουν αυτή τη στιγμή η χώρα βρίσκεται σε μία φάση της πανδημίας που παρατηρείται αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα και μάλιστα έχουν επικρατήσει σε μεγάλο βαθμό τα μεταλλαγμένα στελέχη. Ιδιαίτερα το βρετανικό στέλεχος, το οποίο ξέρουμε ότι σε όλες τις ηλικίες, όχι μόνο στα παιδιά, εμφανίζει αυξημένη μεταδοτικότητα.

“Οι ειδικοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι τα παιδιά δεν προκαλούν, δεν αυξάνουν το επιδημιολογικό φορτίο, αλλά σαφώς ακολουθούν την πανδημία. Με αυτή τη μεγάλη διασπορά στην κοινότητα με τα μεταλλαγμένα στελέχη εμφανίζονται περισσότερα κρούσματα στα παιδιά”, επιμένουν κυβερνητικά στελέχη.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας

Για το σύστημα της τηλεκπαίδευσης εξέδωσε εγκύκλιο το υπουργείο Παιδείας. Στην εγκύκλιο, που υπογράφεται από την ΓΓ Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Αναστασία Γκίκα, τονίζεται:

“Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την Τρίτη 16.03.2021 και για όσο χρονικό διάστημα θα ισχύσει η αναστολή λειτουργίας τους, υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (σ.σ. τηλεκπαίδευση) καλύπτοντας τη διδακτέα ύλη.

Για την εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση ισχύουν τα εξής:

  • Η με αρ. πρωτ. 120126/ΓΔ4/12.09.2020 Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Παροχή σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2020-2021» (Β΄ 3882) όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.
  • Η με αρ. πρωτ. 155692/ΓΔ4/14.11.2020 εγκύκλιος του Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα: «Οδηγίες και πληροφορίες για την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση»
  • την με αρ. πρωτ. 156645/ΓΔ4/16-11-20 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα: «Επέκταση ωρολογίου προγράμματος»

Σημειώνεται ότι οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης συνεχίζουν τη δια ζώσης Εκπαίδευση”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα