Μαφία των φυλακών: Στον ανακριτή Λυκουρέζος – Παναγόπουλος

Μαφία των φυλακών: Στον ανακριτή Λυκουρέζος – Παναγόπουλος
Φωτό αρχείου: Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος στον εισαγγελέα Eurokinissi

Στο Εφετείο περίμεναν τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο η κόρη του Μαρία - Ελένη και η Νατάσσα Καλογρίδη. Τη Μεγάλη Δευτέρα αναμένεται να απολογηθούν οι δύο δικηγόροι μετά την αναβολή που ζήτησαν και έλαβαν.

Τη Μεγάλη Δευτέρα αναμένεται να απολογηθούν τελικά οι δύο δικηγόροι, Αλεξ. Λυκουρέζος και Θ. Παναγοπουλος για τη «μαφία των φυλακών».

Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν έτσι ώστε να λάβουν γνώση της δικογραφίας.

Σύμφωνα με το Θρ. Κονταξή, ο εντολέας του, Αλεξ. Λυκουρέζος, είναι σοκαρισμένος από τις εξελίξεις. «Δεν υπάρχει κάτι στη δικογραφία» υποστήριξε σε δηλώσεις του προσθέτοντας πως «ένταλμα συλλήψεως εκδίδεται όταν κάποιος είναι ύποπτος φυγής. Ο ίδιος όμως είναι γνωστής κατοικίας και βρίσκεται κάθε μέρα στα δικαστήρια». Παράλληλα, ο Θρ. Κονταξής τόνισε ότι «οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων πρέπει να είναι σεβαστές υπό δυο προϋποθέσεις, να είναι σύμφωνες με το νόμο και να διαπνέονται από νηφαλιότητα. Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος Λυκουρέζου πριν απολογηθεί δεν είναι αιτιολογημένο και δεν διαπνέεται από νηφαλιότητα. Δημιούργησε ένα τοξικό κλίμα παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας».

Στο πλευρό του ποινικολόγου και πρώην βουλευτή, Αλέξανδρου Λυκουρέζου, βρέθηκαν η κόρη του Μαρία Ελένη και η Νατάσσα Καλογρίδη, οι οποίες τον ανέμεναν έξω από το γραφείο του εφέτη ειδικού ανακρίτη, Ευτ. Νικόπουλου, που χειρίζεται την έρευνα της «μαφίας των φυλακών». 

Ο κατηγορούμενος δικηγόρος συνοδευόμενος από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, μετήχθη νωρίτερα ενώπιον του δικαστικού λειτουργού, ο οποίος εξέδωσε χθες ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και απόπειρας εκβίασης.

Η κόρη του έσπευσε να αγκαλιάσει τον Αλεξ. Λυκουρέζο, ενώ και η φίλη του Νατάσσα Καλογρίδη στάθηκε στο πλευρό του. 

Αμέσως μετά ακολούθησε και η είσοδος του δεύτερου συλληφθέντα δικηγόρου, Θ. Παναγόπουλου. Το ένταλμα σε βάρος του εκτελέστηκε σήμερα, καθώς κατά πληροφορίες, ο συνήγορος βρισκόταν εκτός Αθηνών λόγω εργασίας. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα