Μαφία των φυλακών: Ξεκίνησε η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του 65χρονου δικηγόρου

Μαφία των φυλακών: Ξεκίνησε η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του 65χρονου δικηγόρου

Την μεταγωγή του στο δικαστήριο για να ξεκαθαριστεί αν θα παρασταθεί ως πολιτική αγωγή διέταξε το Mικτό Ορκωτού Εφετείο.

Ντόμινο εξελίξεων προκάλεσε η προσωρινή κράτηση του 65χρονου δικηγόρου τα ξημερώματα της Τρίτης για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών». Σήμερα επρόκειτο να παρασταθεί στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, όπου έχει προσδιοριστεί η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του, με κατηγορούμενο και τον Αρ. Φλώρο.

Ωστόσο, η προφυλάκισή του υπήρξε για τον ίδιο εμπόδιο ώστε να παρασταθεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου ως πολιτική αγωγή, ζητώντας την αναβολή της διαδικασίας. Η ιστορία προκάλεσε τελικά αναστάτωση στους παράγοντες της δίκης αφού το δικαστήριο διέταξε τη μεταγωγή του δικηγόρου σήμερα κιόλας.

Αρχικά, ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος ως “άγγελος” βρέθηκε στη δικαστική αίθουσα ενημερώνοντας πως ο συνάδελφός του βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Μάλιστα, στη δήλωση που αναγνώστηκε, αναφερόταν πως δεν επιθυμεί να παρασταθεί ως πολιτικώς ενάγων συμπληρώνοντας ότι θα τον εκπροσωπήσει ο δικηγόρος Θ. Παναγόπουλος.

Την ίδια ώρα, ο Θ. Παναγόπουλος δήλωσε στο δικαστήριο ότι έχει παραιτηθεί από την υπόθεση, στην οποία εκπροσωπούσε μέχρι χθες τον 65χρονο δικηγόρο. “Δηλώνω κατηγορηματικά ότι είχα πλήρη άγνοια της δήλωση του αυτής (σ.σ. της δήλωσης του κατηγορούμενου δικηγόρου) ότι θα τον εκπροσωπήσω στο δικαστήριο. Από χθες το βράδυ δήλωσα ενώπιον της συζύγου του και άλλων ότι δεν επιθυμώ να συνεχίσω να τον εκπροσωπώ στην υπόθεση” είπε και πρόσθεσε ότι δεν ήρθε σε επαφή με τον 65χρονο. Έτσι η πρόεδρος διέταξε τη μεταγωγή του δικηγόρου μέσα στην ημέρα για να αποσαφηνιστούν οι προθέσεις του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αριστείδης Φλώρος κατηγορείται -και έχει καταδικαστεί πρωτόδικα- ως ηθικός αυτουργός στην απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά ότι ήταν ο άνθρωπός που έδωσε την εντολή στους δυο φυσικούς αυτουργούς που φέρονται και ως μέλη της «μαφίας των φυλακών» τον Νοέμβριο 2014.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα